ŽO HSLS-a Krapinsko – zagorske županije održao radni sastanak na temu izbora za EU parlament, a govorilo se i o inicijativi načelnika Dubravice Marina Štritofa:

“Apeliramo na izvršnu vlast, kao i na HŽ Infrastrukturu, da krenu s obnovom pruge na relaciji Savski Marof – Klanjec”

Objavljeno: 03.04.2019. JJ

Županijska organizacija Hrvatske socijalno – liberalne stranke Krapinsko – zagorske županije održala je u Klanjcu radni sastanak vezan uz predstojeće izbore za Europski parlament, te pripreme ogranaka za skupštine i izbornu skupštinu županijske organizacije.

Nezavisna vijećnica

Na radnom je sastanku bio Žarko Katić, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova i stranački dužnosnik, koji je članove ogranaka informirao o pripremama za izbore za EU parlament, kao i o dosadašnjim aktivnostima stranke, te je odgovarao na pitanja članova. Iz HSLS-a ističu kako ih posebno veseli što je stranci pristupila Lidija Jurak, dosadašnja nezavisna vijećnica u općini Zagorska Sela, a mandat općinskog vijećnika u Desiniću ima i HSLS-ovac Božo Matošec. Istaknuto je zadovoljstvo inicijativom načelnika Dubravice Marina Štritofa za obnovu željezničke pruge na relaciji Savski Marof – Klanjec. HSLS KZŽ dao je potpunu podršku takvoj inicijativi, uz obrazloženje kako bi otvorenjem pruge taj nerazvijeni kraj gospodarski oživio, a građanima bi se uvelike pomoglo u prometnoj povezanosti s gradom Zagrebom, gdje su mnogi zaposleni.

Zaustavljanje iseljavanja

– Otvaranje pruge znači gotovo apsolutnu prometnu povezanost i zaustavilo bi iseljavanje građana s ovog područja prema Zagrebu i šire. Pruga je zatvorena za promet daleke 2000. godine, a nije se obnavljala zbog, prema izjavama odgovornih iz bivše vlasti, graničnih problema, što je u potpunosti netočno, kao i izjava da bi njezina obnova mogla započeti tek po ulasku Republike Hrvatske u Schengenski prostor, čime bi bila ukinuta granična kontrola između Hrvatske i Slovenije. Željeznička pruga između Harmice i Klanjca, sada je sasvim jasno vidljivo, a bilo je i u ono vrijeme, u potpunosti je na hrvatskom teritoriju i nije niti u jednom svom dijelu ograđena žicom od strane Slovenije, čime je pravna jurisdikcija na ovim teritorijem neupitna, a samim time i njena obnova. Apeliramo na sve čimbenike u izvršnoj vlasti, kao i na HŽ Infrastrukturu, da se krene s obnovom pruge i time pomogne u oživljavanju ovoga dijela naše domovine – poručuju zagorski HSLS-ovci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba