Društvo je osnovano 1978. godine, a broji 119 članova

Gordana Kapelac nova predsjednica KUD-a “Zlatko Baloković” iz Krapinskih Toplica

Objavljeno: 24.02.2019. JJ

Gordana Kapelac, dugogodišnja voditeljica folklorne sekcije, nova je predsjednica Kulturno – umjetničkog društva “Zlatko Baloković” iz Krapinskih Toplica. Odluka je donesena većinom glasova članova udruge na izbornoj skupštini održanoj u petak. Kapelac je tako zamijenila dosadašnju predsjednicu Snježanu Šoštarko, koja je odlučila ne kandidirati se za novi mandat. Za tajnicu je izabrana Petra Lovrečić – Lončar, za blagajnika Marko Kranjčec, za predstavnika tamburaške sekcije Robert Lončar, a za predstavnicu roditelja Sonja Mihaliček.

Izvješće o radu

KUD “Zlatko Baloković” trenutno broji 119 članova. Dosadašnja predsjednica Snježana Šoštarko na skupštini je podnijela financijsko izvješće i izvješće o radu za 2018. godinu, u kojem je kao najvažnije događaje istaknula obilježavanje 40. obljetnice mješovitog pjevačkog zbora i tamburaške sekcije, kao i tradicionalni godišnji koncert. Šoštarko je zahvalila članovima udruge na potpori, a posebno članovima mješovitog pjevačkog zbora, u kojem je bila aktivna. Nova predsjednica Gordana Kapelac zahvalila je na ukazanom povjerenju, istaknuvši kako je jedna od primarnih zadaća pronalazak novog voditelja pjevačkog zbora.

Pohvalio entuzijazam

Skupštini su prisustvovali i predstavnici Općine Krapinske Toplice, načelnik Ernest Svažić, njegov zamjenik Vladimir Huzak i predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Očić. Načelnik Svažić je, čestitavši novoizabranoj predsjednici, istaknuo kako aktivnosti KUD-a “Zlatko Baloković” prati od njegovih osnutaka 1978. godine i kako je posebno ponosan na neizmjerni entuzijazam koji dijele svi članovi ove udruge na području njegovanja tradicijskih običaja i kulturnog razvoja općine Krapinske Toplice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba