U prostorima KZŽ potpisani ugovori o opremanju ordinacija, kabineta i ambulanti Doma zdravlja KZŽ, vrijedni 3,2 milijuna

NA ZADOVOLJSTVO PACIJENATA I ZDRAVSTVENOG OSOBLJA: “Podižemo standard dijagnostike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a samim time i liječenje”

Objavljeno: 14.12.2018. ivanabelosevic

U prostorima Krapinsko – zagorske županije, župan Željko Kolar i predstavnici tvrtki Medial d.o.o, H.K.O. d.o.o, Media d.o.o. i Medicom d.o.o iz Zagreba potpisali su ugovore o opremanju Doma zdravlja KZŽ, u sklopu projekta “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja KZŽ“.

Više od 20 lokacija

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar rekla je da se radi o opremi za opremanje specijalističkih pedijatrijskih ordinacija, RTG kabineta, ambulanti za zdravstvenu zaštitu žena, ambulanti obiteljske medicine, specijalističkih ambulanti za fizikalnu medicinu te ordinacija dentalne medicine na više od 20 lokacija.
– Danas su sklopljeni ugovori za četiri grupe predmeta nabave. Za nabavu ultrazvuka u vrijednosti 1.109.750 kuna izabrana je tvrtka Medial d.o.o, a mjesta isporuke bit će Krapina, Pregrada i Donja Stubica. Za nabavu digitalnog RTG uređaja, u vrijednosti od 1.243.750 kuna, izabrana je tvrtka H.K.O. d.o.o, a bit će isporučen u Dom zdravlja u Zlatar. Za nabavu dijagnostičko – terapijske opreme u vrijednosti 874 tisuće kuna, odabrana je tvrtka Media d.o.o iz Zagreba, a isporučit će se u Zlatar Bistricu, Gornju Stubicu, Stubičke Toplice, Oroslavje, Zabok, Krapinske Toplice, Desinić, Hum na Sutli, Desinić, Zagorska Sela, Zlatar, Konjščinu, Lobor, Petrovsko, Pregradu, Donju Stubicu, Klanjec i Sveti Križ Začretje. Za nabavu stolica za ginekološki pregled i stolica za ginekološki stol, odabrana je ponuda Medicoms d.o.o. u vrijednosti 105 tisuća kuna, a mjesta isporuke su Pregrada, Krapina, Donja Stubica i Zlatar. Ukupna vrijednost svih četiriju ugovora je 3,2 milijuna kuna – istaknula je Mlakar.

Novi natječaji

Pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo i glavna sestra Doma zdravlja KZŽ Biserka Sviben istaknula je kako ih veseli ovaj projekt, u kojem su partneri.
– Nabava dijagnostičko – terapijske opreme ide prvenstveno na zadovoljstvo svih naših pacijenata, s obzirom na to da se podiže standard dijagnostike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a samim time i liječenje. Povećava se i kvaliteta zdravstvene zaštite, a medicinskom osoblju omogućen je rad na suvremenoj opremi, što zaslužuju pacijenti i zdravstveno osoblje u Krapinsko – zagorskoj županiji – rekla je Sviben.
Župan Kolar je naglasio kako Županija koristi mogućnost povlačenja europskih sredstava i očekuje da će se u financijskoj omotnici za sljedeće razdoblje otvoriti prostor za dogradnju i opremanje specijalnih omotnica.
– Primarna zdravstvena zaštita je ključ svakog zdravstva i ova nova oprema će omogućiti da na neki način rasteretimo Opću bolnicu Zabok i da doktorima i pacijentima u domovima zdravlja omogućimo bržu i bolju dijagnostiku te da imamo manje liste čekanja. Cjelokupan projekt koji je vezan za zdravstvenu zaštitu, vrijedan je preko 8,2 milijuna kuna i trebali bi ga završiti do kraja ožujka sljedeće godine, te tako završiti ovaj investicijski ciklus. Nakon toga ćemo pratiti nove natječaje i biti spremni da povučemo 85 posto bespovratnih sredstava u ovoj financijskoj omotnici, jer će sljedeća biti nepovoljnija za nas, stoga je važno da ovaj projekt završimo na vrijeme – zaključio je Kolar.
Potpisivanju je prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba