DRAMA SA SRETNIM ZAVRŠETKOM: Dok je putovala iz Tuzle u Hamburg, na graničnom prijelazu Bregana pukao joj je vodenjak. Srećom, u osmom autobusu na ulazu u Hrvatsku bila je jedna zagorska liječnica…

“OVO JOŠ NISAM DOŽIVJELA”: Jadranka Šanjug, ginekologinja iz OB Zabok, porodila 18-godišnjakinju u autobusu

Objavljeno: 27.11.2018. zagorjeinternational

– Nije mi dobro – rekla je graničnim policajcima na Bregani prošle subote malo prije ponoći 18-godišnjakinja u devetom mjesecu trudnoće, koja se u pratnji supruga, njegove pomajke i dvogodišnjeg djeteta uputila autobusom bosanskohercegovačkih registracija iz Tuzle u Hamburg, piše 24 sata.hr.

Vraćala se s konferencije

Kako svjedoče policajci, na graničnom prijelazu bila je gužva. Imali su akciju pojačane kontrole putnika. Autobus je stajao u koloni i čekao na kontrolu, kada je iz njega izašla trudnica i obratila mu se za pomoć. Policajac ju je uputio da se vrati u autobus jer nije imala jaknu, no kad je ušao, vidio je da joj je pukao vodenjak i da su počeli trudovi. Iako su zvali hitnu pomoć, bili su svjesni da neće doći na vrijeme. Oslobodili su joj prvo sjedalo, odmah iza vozača, te 30-ak putnika pomaknuli u stražnji kraj autobusa. Policajci su trčali iz autobusa u autobus tražeći liječnika ili medicinsku sestru, a onda su u osmom autobusu na ulazu u Hrvatsku naišli na dr. Jadranku Šanjug, ginekologinju iz Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, koja se vraćala iz Venecije s međunarodne konferencije.

Desetak minuta

– Sve je trajalo desetak minuta. Nakon što se rodilo dijete, umotali smo ga u dekicu. Posteljicu sam stavila u vrećicu, a pupčanu vrpcu podvezala trakom koju sam odrezala od ispeglane krpe. Dalje je preuzela hitna pomoć – otkrila je liječnica za 24 sata.hr. Nakon što se uvjerila da je sve u redu s majkom i novorođenom djevojčicom, vratila se u autobus. U 25 godina rada, kaže, nije doživjela ništa slično.

FOTO: screenshot RTL

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba