OTKRIVENE JOŠ TRI ŽRTVE ‘MLADENA’ I ‘ROBERTA’

DUGO SU U POSLU: Prije šest godina troje ljudi obećali mirovinu, posao i deblokadu računa te ih tako prevarili za više od 100.000 kuna

Objavljeno: 18.10.2018. zagorjeinternational

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, zagorska policija utvrdila je kako su 49-godišnji i 41-godišnji hrvatski državljani, o kojima smo već pisali, pod lažnim imenima Mladen i Robert, lažnim obećanjima kako će ishoditi povećanje mirovine, zaposlenje i deblokadu računa obrta, od 69-godišnjeg hrvatskog državljanina, 46-godišnje hrvatske državljanke i 54-godišnjeg hrvatskog državljanina, od ožujka do lipnja 2012. godine uzeli više od sto tisuća kuna.
– Cilj nam je potaknuti ljude, a tridesetak ih još sigurno ima u našoj županiji, i još toliko u drugim županijama, koji nisu podnijeli prijave, da to učine. Možda se građani boje da su počinili kazneno djelo davanja mita, pa se ne usude prijaviti da su oštećeni, no, moraju znati da to nije davanje mita, jer da bi se radilo o kaznenom djelu, mito se mora dati ovlaštenoj osobi koja zaista ima moć poduzeti neku službenu radnju. No, ovdje se radi o nezaposlenim prevarantima koji nemaju nikakav status, ovo je čista prevara i građani su u ovom slučaju žrtve. Stoga nema razloga da će odgovarati za nešto ako podnesu prijave protiv onih koji su ih prevarili – objasnili su nam prije nešto više od dva tjedna u policiji. Prema svemu sudeći, u narednom će se periodu pojavljivati sve više žrtava ovog dvojca, koji je trenutno u istražnom zatvoru.

Inače, u srijedu je zaprimljena i kaznena prijava poduzeća iz Stubičkih Toplica, kako je nepoznati počinitelj od siječnja do ožujka 2018. godine sa ugostiteljskog objekta otuđio bakrene oluke, bakrene profile i ploče, čime je počinjena šteta od više tisuća kuna, dok je u razdoblju od 1. do 16. listopada 2018. godine, nepoznati počinitelj nasilno je ušao u nenastanjenu kuću u Maloj Erpenji, u vlasništvu 61-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon čega se udaljio ne otuđivši ništa. (ab)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba