GDCK KRAPINA, ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO I PATRONAŽNA SLUŽBA KZŽ OBILJEŽILI SVJETSKI DAN SRCA

Provedena akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, određivanje zdravstvenih parametra te edukacija o upotrebi automatskog defibrilatora

Objavljeno: 05.10.2018. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina sa Zavodom za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije i Patronažnom službom Doma zdravlja KZŽ, jučer je obilježilo Svjetski dan srca. Provedena je akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, vaganja tjelesne težine i određivanje zdravstvenih parametra, dok je GDCK Krapina proveo kratku edukaciju reanimacije odraslih, djece i dojenčadi uz upotrebu vanjskog automatskog defibrilatora.
Svjetska kardiološka federacija je 2000. godine utemeljila obilježavanje Svjetskog dana srca (29. rujna) u cilju informiranja ljudi širom svijeta da su bolesti srca i moždani udar vodeći svjetski uzroci smrti, koji odnose 17,5 milijuna života svake godine, a procjenjuje se da će do 2030. godine biti uzrokom 23 milijuna smrti. Svake godine obilježavanje toga dana ima različitu tematiku koja odražava ključna pitanja i teme koje se odnose na zdravlje srca. Svrha je isto tako i educiranje javnosti o mogućnostima sprečavanja kardiovaskularnih bolesti. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba