POVODOM DANA NEOVISNOSTI, DELEGACIJA HDZ-A POLOŽILA VIJENCE ISPRED RODNE KUĆE PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA

“Ova je država plod srca, uma, vizije i cjeloživotnog rada dr. Franje Tuđmana i ostavština za sve generacije koje dolaze“

Objavljeno: 05.10.2018. ivanabelosevic

Povodom Dana neovisnosti, koji se obilježava u ponedjeljak, delegacija HDZ-a Krapinsko – zagorske županije položila je vijence ispred rodne kuće prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću. U delegaciji su, između ostaloga, bili predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, članovi Predsjedništva, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Zdravko Vincelj, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Stjepan Sokolić.

Utemeljitelj HDZ-a

Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek je rekao kako bez prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana ne bi bilo niti Dana neovisnosti, niti Dana pobjede, niti moderne Hrvatske države.

– Hrvatska država je plod njegovog srca, njegovog uma i vizije, njegovog cjeloživotnog rada i ostavština za sve generacije koje dolaze, a onda i za nas koji pripadamo stranci koju je on utemeljio, Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Zadovoljstvo mi je što je s nama predsjednik Odbora HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić, naš prvi susjed, koji jednako kao i mi dijeli ovaj osjećaj i viziju – istaknuo je Tušek.

San hrvatskog naroda

– Velika mi je čast da sam ovdje sa zagorskim HDZ-om, da smo se prisjetili našeg prvog predsjednika i utemeljitelja države. Ovo je jedna od najbitnijih odluka u hrvatskoj povijesti. Naime 8. listopada donesena je odluka o raskidu svih državno – pravnih odnosa Republike Hrvatske s bivšom državom. To je jedan stoljetni san hrvatskog naroda, koji se uz tu odluku ostvario i najmanje što možemo učiniti, jest doći ovdje i prisjetiti se našeg predsjednika i svih branitelja koji su svoj život dali da bismo mi danas živjeli u suverenoj, slobodnoj Republici Hrvatskoj – zaključio je Andrija Mikulić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba