Projekt “A kaj štrumfaš”

Mladi članovi udruge “Petrože – Krušljevo Selo” posjetili Zoološki vrt, učili o bioraznolikosti te važnosti flore i faune

Objavljeno: 27.08.2018. JJ

Proteklog vikenda, Udruga “Petrože – Krušljevo Selo” je u sklopu aktivnosti projekta “A kaj štrumfaš”, posjetila Zoološki vrt u Zagrebu te provela i odradila edukacijski izlet i ekološko osvješćivanje s djecom i mladima, o bioraznolikosti te važnosti flore i faune. Izlet je organiziran povodom Svjetskog dana roda, koji je obilježen u petak, na virtualni način – stavljanjem fotografija ptica ili roda na vlastiti profil mrežne zajednice članova ili prijatelja. Udruga svojim programom potiče mlade i djecu na volontiranje, a kroz ekološko osvješćivanje želi naučiti djecu i mlade o očuvanju flore i faune njihovog kraja i zajednice. Kroz aktivnost, mladi su učili o prethistorijskom ribljem svijetu koji je nestao u kataklizmi, a kroz projekciju filma “MEG”, o megalodonu – izumrloj vrsti morskog psa.
– Uz osvježenje i okrjepu, radni dio dana proveli smo u druženju, edukacijama i putovanju, a naučili smo i vidjeli mnogo toga – kaže Darko Krušelj, predsjednik Udruge “Petrože – Krušljevo Selo”.
Ovaj ekološki i edukativni izlet i radionicu poduprli su Krapinsko – zagorska županija i grad Oroslavje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba