UKUPNA VRIJEDNOST RADOVA JE 249 TISUĆA KUNA

Klanječki Dječji vrtić “Kesten“ dobio novo krovište

Objavljeno: 26.08.2018. zagorjeinternational

Grad Klanjec iskoristio je odobreni iznos sredstava u iznosu od 131.912 kuna iz Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini koje mu je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ugodniji boravak

Na ovaj natječaj prijavljeno je uređenje krovišta na Dječjem vrtiću “Kesten”, a radove je izveo odabrani izvođač “Novosel građevinske usluge“. Tako je polaznike klanječkog dječjeg vrtića i njihove roditelje nakon godišnjih odmora i na početku nove pedagoške godinu dočekao novi krov na zgradi vrtića, a kako bi im boravak bio što ugodniji u narednom razdoblju, obojat će se i fasada.

Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosila je 249.557 kuna, a razliku sredstava osigurao je osnivač vrtića, Grad Klanjec.

Poboljšanje uvjeta

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića. Sredstvima Programa želi se pomoći jedinicama lokalne samouprave, osnivačima dječjih vrtića, u provedbi projekata. Ulaganje će pridonijeti poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba