Iz Programa ruralnog razvoja, Gradu Pregradi za tu namjenu odobreno 1,2 milijuna kuna

Počela rekonstrukcija nerazvrstane ceste C1 Petrovina – Menjački

Objavljeno: 23.08.2018. JJ

U srijedu su započeli radovi na rekonstrukciji nerazvrstane ceste C1 Petrovina – Menjački, projekt za koji je Grad Pregrada dobio sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Početak radova obišli su pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj i predsjednik Mjesnog odbora Cigrovec, Josip Fišter.

Lakše prometovanje

– Rekonstrukcijom ove ceste, naša dva najveća naselja, Vrhi Pregradski i Cigrovec, prometno će se povezati te će se mještanima omogućiti lakše prometovanje i osigurati bolja kvaliteta života, odnosno, omogućit će im se temeljne usluge koje treba imati svako ruralno područje – rekao je gradonačelnik Vešligaj.
Navedeni projekt bio je prijavljen krajem 2016. godine na Mjeru 07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., Podmjeru 7.2. Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije, Operacija 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.

Odlukom APPRRR-a

Ugovorena vrijednost radova za rekonstrukciju ceste je 957.649 kuna bez PDV-a, izvodi ih tvrtka MB – Transgradnja d.o.o., dok je ukupna vrijednost projekta 1.266.267 kuna, od čega ukupna ostvarena sredstva, temeljem Odluke o prihvatljivosti dobivene od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, iznose 1.200.685 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba