INVESTICIJA OD 9,2 MILIJUNA KUNA

Grad Pregrada ponovno na natječaj prijavio projekt izgradnje kulturnog i turističko – informativnog centra

Objavljeno: 03.08.2018. zagorjeinternational

Grad Pregrada ponovno je prijavio projekt izgradnje kulturnog i turističko – informativnog centra grada Pregrade na mjeru 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Projekt je ukupne vrijednosti 9,2 milijuna kuna.

Ispod crte

Podsjećamo, projekt je već jednom bio prijavljen na natječaj, u travnju prošle godine, no nakon kontrole pristiglih zahtjeva za ostvarivanje potpore, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sastavila je rang listu prema kojoj je Pregrada od mogućih 70 bodova ostvarila 55 bodova te se tako našla na devetom mjestu ispod crte. Na natječaj su ukupno bila prijavljena 464 projekta, od kojih su 102 odabrana za financiranje. S obzirom na važnost navedenog projekta, koji obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju zgrade Glazbene škole u kulturni i turističko – informativni centar, Grad je odlučio i dalje raditi na njegovoj realizaciji, kroz ishođenje bespovratnih sredstava.

Veći kulturni angažman

Cilj projekta je podizanje kvalitete kulturnog života kvalitetnim i dostatnim prostorom, kojim će se dodatno obogatiti kulturna i turistička ponuda grada, potvrditi i ojačati status Pregrade kao grada kulture i tradicije te potaknuti mlade i sve ostale zainteresirane na još veći kulturni angažman. Takav prostor omogućit će okupljanje djelatnika u kulturi, međusobno umrežavanje i poticanje kulturnog stvaralaštva te stvaranje kulturnog središta grada za domaće i okolno stanovništvo, budući da će centar pružati prostor za rad Glazbene škole, kao i prostor za rad udruga u kulturi i radu s djecom. Također, Centar će biti središnje mjesto za informiranje domaćih i stranih turista o znamenitostima, događanjima i turističkim atraktivnostima grada.

Prijavom na mjeru 7.4.1. Europskog fonda za ruralni razvoj, Grad Pregrada namjerava ostvariti iznos od 90 posto prihvatljivih troškova projekta, a financijsku konstrukciju od preostalih 10 posto namjerava ostvariti od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. (ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba