OSTVARENJE SNA: U ĐURMANCU POTPISAN UGOVOR ZA DOVRŠETAK IZGRADNJE ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE

Načelnik Belošević: Nakon gotovo 38 godina, naši će učenici dobiti adekvatan prostor za odvijanje sportskih aktivnosti

Objavljeno: 24.07.2018. zagorjeinternational

U Đurmancu je  potpisan  ugovor o  javnoj nabavi radova na dovršenju izgradnje dvodijelne školske sportske dvorane Osnovne škole Đurmanec, ukupne vrijednosti preko 11 milijuna kuna. Projekt će financirati Krapinsko – zagorska županija.

Važnost dvorane

Ugovor su u prostoru dvorane potpisali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i direktor tvrtke Graditelj Svratišta d.o.o Dragan Radić. Župan je tom prilikom istaknuo kako gradnja traje osam godina, u šest različitih faza, jer nije bila završena financijska konstrukcija.

– Odlučili smo tome stati na kraj, podigli kredit i odlučili završiti dvoranu. Koliko će to značiti za osnovnu školu, ne treba posebno govoriti, taj prostor će koristiti i lokalne udruge i ostali stanovnici našeg Đurmanca. Zahvalio bih se Općini koja je naš partner na ovom projektu, jer je ona uložila preko 3,5 milijuna kuna vlastitih sredstava – naglasio je Kolar.

U taj iznos od 11 milijuna kuna uključena je i kompletna oprema za sportsku dvoranu i kad se dobije uporabna dozvola, dvorana će biti sto posto spremna za uporabu, dodao je.

Dobitak za školu

Rok za dovršetak radova na dvorani je osam mjeseci od dana uvođenja u posao. Direktor tvrtke rekao je da će se radovi u zadanom roku privesti kraju i da će dvorana služiti svojoj svrsi i djeci  te očekuje da se svi zajedno naći na njezinom otvorenju.

Na potpisivanju je bio i ravnatelj OŠ Đurmanec Krešimir Kralj, koji je spomenuo kako će se nastava tjelesne kulture konačno odvijati u sportskoj dvorani, ne vani ili u zamjenskim prostorima, a osim škole, na dobitku će biti i lokalna sredina, odnosno, čitava općina.

– Ovim objektom ćemo podići standard života našim stanovnicima, a posebno našim učenicima, koji će nakon gotovo 38 godina, od kad je škola izgrađena, dobiti adekvatan prostor za odvijanje sportskih aktivnosti. Zahvaljujem se Županiji koja je prepoznala naš projekt i podigla kredit za dovršetak dvorane – istaknuo je načelnik Đurmanca Damir Belošević.

Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek te pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar. (Ivana Belošević)

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba