TRAJNO SJEĆANJE NA DAMIRA BARLOVIĆA, STJEPANA LEPČINA I ROBERTA KRALJIĆA

TUGA I PONOS: U Oroslavju otkriven spomenik trojici zagorskih heroja Domovinskog rata

Objavljeno: 30.05.2018. JJ

U Oroslavju, ispred zgrade srednje škole, održana je svečanost otkrivanja spomen-obilježja trojici poginulih oroslavskih branitelja – Damiru Barloviću (1962. – 1991.), Stjepanu Lepčinu (1955. – 1992.) i Robertu Kraljiću (1969. – 1995.).
Spomen-obilježje postavljeno je na inicijativu Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Krapinsko – zagorske županije i njezina predsjednika Darka Mirta.

Sufinanciralo Ministarstvo

Izgradnja spomen-obilježja stajala je oko 87 tisuća kuna. 60 tisuća kuna osiguralo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, a ostatak Grad Oroslavje. Za vizualni izgled zaslužan je bivši oroslavski gradonačelnik Ivan Tuđa.
– S područja grada Oroslavja imamo trojicu poginulih hrvatskih branitelja i ovo je jedinstveni spomen na njih. Oni to zaslužuju – rekao nam je Darko Mirt.

Otkrivanju spomen-obilježja nazočili su državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja i izaslanica ministra Tome Medveda, Nevenka Benić, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, predstavnici udruga branitelja iz Oroslavja i Krapinsko – zagorske županije i oroslavski gradonačelnik Emil Gredičak.

Svi ujedinjeni

– Jako mi je drago što smo se svi složili oko spomenika, i građani, i branitelji, sve udruge, Ministarstvo, Županija, Grad… Upravo zato smatram da je neizmjerna žrtva trojice poginulih oroslavskih branitelja, osim što je podnesena za slobodu naše domovine, potaknula nas sve u Oroslavju da se oko ove jedne stvari udružimo kao nikad do sad – istaknuo je Gredičak.
Prisutnima se obratio i župan Kolar, koji je rekao kako je ovo događaj koji istovremeno izaziva osjećaj tuge i ponosa.
– Kažu da je najveća bol u životu kada majka pokapa svoga sina. Ali najveći je ponos kada je on svoj život dao za domovinu. Upravo su to učinila trojica naših zagorskih heroja – istaknuo je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba