POVEĆANI PRIHODI ZBOG REALIZACIJE BROJNIH GRADSKIH PROJEKATA

Proračun grada Pregrade povećan s 19,2 na rekordnih 30,9 milijuna kuna

Objavljeno: 17.05.2018. JJ

Na osmoj sjednici pregradskog Gradskog vijeća, usvojene su prve izmjene gradskog proračuna, kojima se on znatno povećao te iznosi rekordnih 30,9 milijuna kuna, dok je prvotno iznosio 19.252.292 kune.

Energetska obnova

Kako ističe gradonačelnik Marko Vešligaj, ovo povećanje rezultat je povećanih prihoda zbog realizacije brojnih gradskih projekata, kao što su energetska obnova upravne zgrade i društvenog doma te modernizacija nerazvrstane ceste Petrovina – Menjački, za što su već dobivena financijska sredstva, a tu je i izgradnja šumskog puta, uređenje Poduzetničke zone te projekt Centar kreativnih i kulturnih industrija za razvoj kulturne baštine dvoraca i tvrđava u obrazovne i turističke svrhe, za koji se sredstva tek očekuju.
– Upravo su sredstva iz EU fondova ključna za razvoj i napredak gradova i općina s malim proračunskim prihodima, a kvalitetnim radom, planiranjem i ulaganjem u projektnu dokumentaciju, postižu se rezultati – kaže gradonačelnik Vešligaj.
Također, na sjednici je donesena Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, sukladno Zakonu o zaštiti životinja od 26. listopada 2017. godine, a temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, Grad Pregrada je napravio novi Plan gospodarenja otpadom, usklađen s onim na nacionalnoj razini.

Savjet mladih

Imenovan je i novi saziv Savjeta mladih grada Pregrade, kojeg čine: Ema Javornik i njen zamjenik Xhevdet Pnishi, Zvonimir Gretić i njegova zamjenica Veronika Gajšak, Lucija Cigrovski i njezin zamjenik Luka Burić, Vlatko Gretić i njegov zamjenik Domagoj Hohnjec, Denis Flegar i njegov zamjenik Ivan Drenški, Tea Hohnjec i njezin zamjenik Jurica Bedeniković, te Stella Pondeljak i njezina zamjenica Anja Vrbanc.
Na sjednici Gradskog vijeća dužnosti je razriješena Iva Validžija, dosadašnja ravnateljica Muzeja dr. Zlatko Dragutin Tudjina, te je za v.d. ravnatelja s 18. lipnja jednoglasno imenovan Davor Špoljar iz Lovrećih Sela.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba