U sklopu projekta UDVDR-a RH, djeci zagorskih branitelja donirana tri prijenosna računala

ĐURO DEČAK: Vjerujemo da će ovakve aktivnosti pomoći djeci branitelja da svoj životni put nastave u RH, jednako časno kao što su njihovi roditelji stali u njenu obranu

Objavljeno: 19.04.2018. AB

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, u sklopu projekta “Pomozimo djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala od Iloka do Dubrovnika, djeci hrvatskih branitelja, članova zagorske podružnice UDVDR-a, donirana su tri prijenosna računala.
Predsjednik UDVDR-a RH, general pukovnik u miru Đuro Dečak, zahvalio je svim donatorima, a posebno odvjetničkom uredu Šečković, koji je do sada donirao više desetaka računala.

Impresivne brojke

– Drago mi je što je šira društvena zajednica odgovorna te je prepoznala nastojanja braniteljske populacije da se ovakvim aktivnostima pomogne djeci hrvatskih branitelja koji studiraju, vjerujući da će svoj životni put nastaviti u Lijepoj našoj, jednako časno i čvrsto kao što su njihovi roditelji stali u obranu Domovine – rekao je Dečak.
U uvodnom dijelu, pročelnica za humanitarnu djelatnost UDVDR-a RH Dubravka Kutleša Herljević upoznala je donatore i studente koji su primili laptope te druge nazočne o projektima koje provodi UDVDR RH.
– Proteklih godina donirano je ukupno 570 računala, opremljeno 10 centara za informatičko opismenjavanje hrvatskih branitelja, održano 50 tečajeva informatičkog opismenjavanja s ukupno 342 polaznika, donirano im je ukupno 180 stolnih računala, 920 djece prima mjesečnu stipendiju od ukupno 300 kuna od Zaklade za djecu Hrvatske, opremljeno je 11 vrtića raznim pomagalima, školskim knjižnicama donirano je preko 1650 knjiga, opremljeno je 18 malonogometnih klubova, četiri rukometna kluba, jedan košarkaški i jedan klub koji se bavi streljaštvom – nabrojila je.

Brezak, Čorko i Horvat

Od donatora, Koncerna Sunce d. d., računalo je primila Sandra Brezak, a od Krapinsko -zagorske županije računala su primili Nikolina Čorko i Mihael Horvat.
U ime Krapinsko – zagorske županije zahvalio se izaslanik župana, Josip Horvatin, koji je uručio i prigodne poklone Županije i zagorske podružnice UDVDR-a organizatorima i sudionicima programa, a donaciji je prisustvovao je predsjednik UDVDR-a KZŽ, Stjepan Pavliša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba