U MARIJI BISTRICI ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE MARIJA BENCIJA “OD SNA DO ŽIVOTA, OD SVJEDOČANSTVA DO SVJEDOČANSTVA”

Pokraj 12. postaje bistričke kalvarije, predosjetio zloćudnu bolest – ovo je njegova čudesna priča o ozdravljenju

Objavljeno: 09.04.2018. zagorjeinternational

U Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, u nedjelju je održana promocija knjige ”Od sna do života, od svjedočanstva do svjedočanstva”, Marija Bencija. U knjizi on opisuje svoju čudesnu priču o ozdravljenju, koja je započela kada je u snu osjetio poziv na bistričku kalvariju u Svetištu Majke Božje Bistričke. On se na poziv odazvao, a zatim kod 12. postaje predosjetio svoju zloćudnu bolest – karcinom. Iako mu liječnici isprva nisu vjerovali, otkrili su da zaista boluje od zloćudne bolesti, a Mario je u knjizi opisao sve detalje, uključujući i one o čudesnom ozdravljenju, koje pripisuje Majci Božjoj Bistričkoj.

Nada i utjeha

O knjizi je govorila lektorica Ivančica Tomorad, koja je u knjizi napisala: ”Iz hrabrosti, vjere i zahvalnosti nastala je knjiga nade i utjehe – jer kad digne od nas ruke medicina, znanost, čovjek, nije sve izgubljeno; ostaju nam još uvijek vjera, ufanje i ljubav i Bog. Ova knjiga govori o snazi molitve, koju često zanemarujemo, o snazi zajedničke molitve. Iskreno, ljudski, u svojem monologu, kao da pripovijeda sjedeći pokraj nas, dragi ljudi, govori Mario o svojem životu i bolesti; stavljajući pred nas sve svoje sumnje, razmišljanja, osjećaje, boli i patnje, sav svoj život. Zašto ne bismo vjerovali takvom čovjeku? Zašto ne bismo jednostavno – vjerovali? Da nam je Bog, po Mariju i Majci Božjoj Bistričkoj, još jednom pokazao svoju ljubav.”
Autor je pak pojasnio kako već samim naslovom knjige nastoji ukazati na borbu za vlastiti život, koja se odvijala mimo njegove volje.

“Spas ranjenima dušama”

– Ako ova knjige pomogne samo jednom izgubljenom ili bolesnom čovjeku vratiti u život vjeru i nadu, ova knjiga izvršila je svoju misiju. Ljudi dragi, doista, ako spasi ova knjiga samo jednu ranjenu dušu, moja misija je izvršena. Uvijek bude onako kako vjerujete, jer ako se vidite poraženim, onda doista i budete poraženi. Majka Božja Bistrička sve nas zove k sebi, kako bi nam pomogla na našem putovanju. Pomozite jedni drugima, kako bi vam bilo pomognuto. Jer, kada nekome pognete, niste vi zapravo nikome pomogli, vi ste sami sebi pomogli, svojoj duši najviše – poručio je Benci.
Na kraju promocije podijeljene su zahvalnice onima koji su pomogli Mariju, i u procesu liječenja, ali i tijekom pisanja i izlaska knjige.
Na promociji su bili nekadašnji čuvar Svetišta MBB i bistrički župnik, a sada kanonik prvostolnog Kaptola zagrebačkog mons. Lovor Cindori, načelnik Marije Bistrice Josip Milički i predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba