NOVA ODLUKA OPĆINSKOG VIJEĆA OBRADOVAT ĆE MLADE OBITELJI

Općina Mače će od sada, osim u dječjem vrtiću i jaslicama, sufinancirati boravak djece i u čuvaonicama

Objavljeno: 30.03.2018. JJ

Općina Mače sufinancirat će boravak djece s područja općine i u čuvaonicama. Općinsko vijeće Mača održalo je redovnu sjednicu na kojoj je, između ostaloga, usvojena i izmjena Odluke o mjerilima za financiranje javnih potreba u djelatnosti predškolskog odgoja, u koju je, uz sufinanciranje dječjeg vrtića i jaslica, uvršteno i sufinanciranje boravka djece u čuvaonici.

Prebivalište djeteta

Postotak sufinanciranje ostaje isti, odnosno, za jedno dijete sufinancira se 50 posto, za dvoje djece 60 posto, a treće dijete ima besplatan boravak. Vijećnici su donijeli i izmjenu Odluke o načinu ostvarivanja prava na pomoć za novorođenu djecu. Po novome, roditelji za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć trebaju Općini podnijeti pisani zahtjev u roku od tri mjeseca od dana rođenja djeteta, a ne više u roku dva mjeseca, kao do sada. Također je uvrštena odredba da dijete ima prebivalište na području Općine Mače.

Rekonstrukcija sajma

Vijećnici su razmotrili i zamolbu korisnika sajmišnog prostora u Maču, za ukidanjem naknade za korištenje tržnog prostora u zimskim mjesecima (od siječnja do travnja) i da se smanji najam u ostalim mjesecima u godini, no tu zamolbu vijećnici su odbili. Korisnici su također predložili da se postavi sanitarni čvor unutar tržnog prostora, što Općina i ima u planu. Naime u tijeku je priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju sajma, pa će u sklopu tih radova biti postavljen i sanitarni čvor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba