U PREGRADSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI ODRŽANA DRUGA GLAZBENA OLIMPIJADA

Sudjelovalo 15 natjecatelja iz hrvatskih osnovnih i srednjih glazbenih škola, a glavna nagrada je odlazak na Međunarodnu olimpijadu u Estoniju

Objavljeno: 26.02.2018. JJ

U pregradskoj Osnovnoj školi Janka Leskovara održana je druga Glazbena olimpijada. Prijavilo se 15 natjecatelja, polaznika osnovnih i srednjih glazbenih škola iz Pule, Nuštra, Varaždina, Dugog Sela, Gline, Gornje Stubice, Marije Bistrice i Pregrade. Događaj je organiziran u sklopu Međunarodne glazbene olimpijade, koja će u organizaciji Europske udruge glazbenih pedagoga biti održana u travnju u Estoniji, gdje će nastupiti i najbolji hrvatski natjecatelji.
U prvom dijelu natjecanja, sudionici su pristupili slušnom testu, uz teorijska pitanja o glazbenom djelu. U drugom dijelu natjecanja, pokazali su svoje vještine pjevanja/sviranja meloritamskog primjera prima vista i taktiranja/kucanja ritamskog primjera prima vista. Nakon toga, izveli su vlastitu kompoziciju i kompoziciju poznatih skladatelja. Događanje je otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, a prisutne su pozdravile i zamjenica gradonačelnika Pregrade Gordana Križanec – Ružić te ravnateljice škole domaćina, Zdravka Žiger – Žgela.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba