PAMETNE KLUPE ZLATARŠČANINA MARKA VARGE (20), NAKON KRAPINSKO – ZAGORSKE, POSTAVLJENE I U VIROVITIČKO – PODRAVSKOJ ŽUPANIJI

POSAO SE ŠIRI: “Trenutno razvijamo projekt solarne autobusne stanice”

Objavljeno: 14.02.2018. JJ

Mladi i ambiciozni Marko Varga (20) iz Zlatara izradom pametnih klupa pod nazivom QBen počeo se baviti prošle godine, a prva njegova klupa postavljena je u Loboru. Nije mu dugo trebalo da bi svoj posao proširio i izvan granica Krapinsko – zagorske županije, pa je tako primio poziv načelnika Drnja, 25-godišnjeg Petra Dombaja, te njegove tri klupe danas krase i ovu općinu na samoj granici s Mađarskom.
– Tamošnji načelnik naručio je tri klupe s internetom, dva punjača, priključkom za USB, bežičnim punjenjem i noćnom ambijentalnom rasvjetom. Sve tri klupe su umrežene, imaju nekolicinu senzora temperature i tako dalje – rekao nam je Varga, dodavši kako su klupe postavljene u dva dječja parka te na središnjem trgu.
Ovaj mladi obrtnik ima i velike planove za proširenje posla.
– Trenutno razvijamo projekt solarne autobusne stanice te novi dizajn klupe, što bi trebalo biti vani za otprilike tri mjeseca. Naime, ljudi su jasno izrazili želju da pune svoje mobitele dok čekaju na autobusnoj stanici ili da surfaju internetom, tako da im želimo to omogućiti – zaključuje Varga.
Sljedeća pametna klupa QBen bit će postavljena u njegovom rodnom Zlataru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba