U sklopu Zabočkog adventa forumaši prodavali božićne ukrase koje su izradili korisnici Loborgrada i Zajezde

“Osobe s poteškoćama često su diskriminirane i marginalizirane, društvo ih treba prihvatiti kao sebi ravnopravne”

Objavljeno: 24.12.2017. AB

U sklopu Zabočkog adventa ove subote zagorske forumašice i forumaši prodavali su božićne ukrase koje su izradili korisnici Doma za psihički bolesne odrasle osobe Loborgrad te Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda.
Humanitarnu akciju podržali su i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, zamjenica župana i predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a KZŽ Jasna Petek te gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.
– Svjedoci smo kako su osobe s poteškoćama često diskriminirane i marginalizirane. Ovom akcijom želimo potaknuti ostale skupine mladih, političke pomlatke, skupine građana, nevladine organizacije na to da su osobe oboljele od psihičkih bolesti i mladi s poteškoćama u razvoju također ravnopravni sudionici društva te da trebamo biti saveznik njima i instituciji u njihovoj rehabilitaciji i resocijalizaciji. Cilj ove akcije je informiranje građanki i građana Krapinsko – zagorske županije o potrebama osoba s mentalnim i psihičkim poteškoćama te otklanjanje stereotipa i predrasuda s kojima se svakodnevno susreću, rekla je pritom Lucija Buhin, predsjednica Foruma mladih SDP-a KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba