OGLEDNA PREZENTACIJA ODRŽANA U ZABOČKOJ GIMNAZIJI ANTUNA GUSTAVA MATOŠA

U VRIJEDNOSTI 118 TISUĆA KUNA: Krapinsko – zagorska županija u ovoj godini nabavila devet pametnih ploča za srednje škole

Objavljeno: 20.12.2017. JJ

Krapinsko – zagorska županija je iz izvornih sredstava ove godine za 118 tisuća kuna nabavila devet pametnih ploča za srednje škole kojima je osnivač, a ogledna prezentacija održana je u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku. Mogućnosti pametne ploče prezentirane su u sklopu sata biologije, kojem su prisustvovali i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Gimnazije AGM Bibijana Šlogar. Profesorica Irena Futivić je u sklopu nastavne jedinice “Gušterača i inzulin“ prikazala kako se preko pametne ploče mogu interaktivno slagati puzzle, gledati filmovi i pretraživati internet, a učenici su preko online kviza i pomoću svojih pametnih telefona na kraju sata testirali naučeno znanje.

Kvaliteta nastave

– Mnoge naše osnovne i srednje škole imaju već pametne ploče, no bez obzira na to, svaka dodatna pametna ploča podiže kvalitetu nastave u tim školama. Nastava s pametnim pločama je izuzetno privlačna i visoko motivirajuća, kako za učenike, tako i za nastavnike, a rezultat toga je kvalitetno usvajanje znanja – rekla je zamjenica župana Jasna Petek i dodala kako Županija u narednom razdoblju planira nastaviti s kupnjom pametnih ploča.

– Moram napomenuti kako osnovne i srednje škole u našoj županiji izuzetno dobro koriste nove moderne tehnologije te u županiji promišljamo da u sljedećem razdoblju i za sljedeću školsku godinu krenemo s jednim novim projektom koji bi značio uvođenje novih tehnologija u sve škole i to s novim programima koje omogućavaju kvalitetnu nastavu – rekla je zamjenica Petek.

Edukacije za profesore

– Naša je Gimnazija pametnu ploču dobila u rujnu. Profesori su imali nekoliko edukacija za njezino korištenje, no to ne znači da one završavaju, jer tek sad otkrivamo sve mogućnosti – rekla je profesorica Irena Futivić i dodala kako su učenici izvrsno prihvatili nastavu s pametnom pločom.

Ravnateljica Gimnazije AGM  Bibijana Šlogar istaknula je kako tehnologija pomaže u nastavi, čini je dinamičnom i atraktivnijom.

– No bez energije nastavnika i njegovih ideja za osmišljavanje sata nema napretka – zaključila je ravnateljica Šlogar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba