AFERA PIŠKORNICA Četiri župana donijela jednoglasnu odluku, dosjetili se i dodatnog “mehanizma osiguranja” – imenovanja Nadzornog odbora za tvrtku kćer

Smijenjen direktor Mladen Jozinović, zatražen i povrat milijunskog bonusa – još se ne zna koliko će vratiti

Objavljeno: 20.11.2017. JJ

Smijenjen je Mladen Jozinović, direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom “Piškornica”, čiji su osnivači četiri županije – Varaždinska, Međimurska, Krapinsko – zagorska i Koprivničko – križevačka, te Općina Koprivnički Ivanec.
Odluka o smjeni direktora donesena je jednoglasno, na izvanrednoj sjednici Skupštine, a donijeli su je članovi Skupštine, koprivničko – križevački župan Darko Koren, varaždinski župan Radimir Čačić, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i međimurski župan Matija Posavec te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović.

Daljnje funkcioniranje

Koprivničko – križevački župan Darko Koren po završetku sjednice je rekao kako je donesena odluka o opozivu Uprave društva, direktora Mladena Jozinovića te je dan nalog Nadzornom odboru da regulira formu raskida radnog odnosa. Zatražen je i povrat bonusa, a ujedno su donesene i odluke o daljnjem funkcioniranju društava “Piškornica” i “Piškornica sanacijsko odlagalište”. Za novog direktora imenovan je diplomirani pravnik Mladen Ružman, a dogovorena je i redovna sjednica Skupštine društva sljedeći tjedan, na kojoj će se regulirati ostali akti koji su potrebni za nesmetano funkcioniranje društva. – Ide se u pravcu razdvajanja uprava Piškornice d.o.o. i Piškornice sanacijsko odlagalište, a donijet ćemo i odluku o imenovanju Nadzornog odbora tvrtki kćeri, kao dodatnom mehanizmu osiguranja, kako u budućnosti ne bi došlo do sličnih situacija – zaključio je župan Koren, dok je na novinarska pitanja odgovorio kako će sve daljnje odluke bit će donesene nakon dobivenih izvješća revizora, koji su počeli s radom.

Nova tvrtka

Podsjećamo, afera je započela prošli tjedan, kada je otkriveno kako je direktor Mladen Jozinović sam sebi isplatio milijun kuna bonusa, dodao naknadu od 10 tisuća kuna mjesečno na plaću od 18.500 kuna, a prošle godine isplatio si je i dodatnih 252 tisuće kuna. Sve je to uspio jer je preko Piškornice osnovao novu tvrtku, Piškornica sanacijsko odlagalište (PSO), te je sam sa sobom ove i prošle godine potpisao ugovor o djelu i sebe postavio za direktora u tvrtki kćeri, koja naplaćuje odlaganje otpada, a imala je dobit od 10 milijuna kuna. Sam sam sobom je ugovorio da će mu se isplatiti 251.997 kuna naknade za direktora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba