U OŠ ANTE KOVAČIĆA U ZLATARU ODRŽAN “JUMICAR – PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE”

Mališani učili prometna pravila i samostalno upravljali vozilima na poligonu

Objavljeno: 22.09.2017. zagorjeinternational

U Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru obilježen je početak drugog dijela ovogodišnje preventivne akcije “Jumicar – Program prometne kulture za najmlađe”.
Program prometne kulture za najmlađe preventivna je edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta. Program je hrvatska inačica Jumicar koncepta koji je potekao iz Finske i provodi se u većini europskih zemalja više od 25 godina. U Hrvatskoj je kroz obuku prošlo oko 30 tisuća učenika drugih i trećih razreda u više od 150 osnovnih škola.
Program čine dva djela: multimedijsko predavanje o prometnim pravilima i ponašanju u prometu, dok je drugi dio praktičan, tj. uključuje samostalno upravljanje vozilima za obuku na prometnom poligonu uz nadzor instruktora i prometne policije. Posljednjih se godina edukacijama pridružuju lokalne organizacije Crvenog križa i vatrogasnih društava, pa djeca tijekom obuke imaju priliku proći radionice Osnove prve pomoći i Protupožarna zaštita za djecu. Po provedenoj obuci polaznici dobivaju vozačke dozvole, koje su im u Zlataru podijelili zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, te ravnatelj OŠ Ante Kovačića, Marijan Posarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba