ZAMJENIK GLAVNOG RAVNATELJA POLICIJE U ZABOKU PREDSTAVIO NOVOG NAČELNIKA PU KRAPINSKO – ZAGORSKE, DARKA CARA

“Jako sam motiviran i jedva čekam da počnemo raditi”

Objavljeno: 20.09.2017. Jelena Jazbec

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez u Zaboku je predstavio novog načelnika Policijske uprave krapinsko – zagorske, 52-godišnjeg Darka Cara iz Bedekovčine. Ovaj diplomirani kriminalist tako se na tu poziciju vratio nakon 17 godina.
– Na natječaju za načelnika Policijske uprave krapinsko – zagorske bilo je dvanaest kandidata, od kojih su dva odustala u tijeku postupka. Nakon provedenih testiranja i intervjua, glavni ravnatelj policije predložio je ministru unutarnjih poslova Darka Cara za novog načelnika. O Darku Caru možemo samo govoriti u superlativima. To je čovjek koji je 1992. godine došao u sustav, čovjek koji je prošao Domovinski rat, radio na nekoliko vrlo visokih policijskih rukovodećih mjesta i stekao ogromno iskustvo u svom životu i radu i ja vjerujem da će odgovoriti na sve izazove kao načelnik PU krapinsko – zagorske – rekao je Vitez.

Ratni dragovoljac

Darko Car dragovoljac je Domovinskog rata i sudionik akcija Oluja, Bljesak, Maslenica, Okučani i Dubrovačko zaleđe. Svoju je karijeru započeo 1992. godine, kao inspektor za suzbijanje gospodarskog kriminaliteta u PU krapinsko – zagorskoj, gdje je radio dvije godine. Tri je godine bio rukovoditelj ispostave Službe za zaštitu ustavnog poretka za Krapinsko – zagorsku županiju, a od 1998. do 2000. godine bio je načelnik PU krapinsko – zagorske. Dobio je prigodnu nagradu MUP-a RH 1. kategorije, odlikovanje Reda Hrvatskog trolista, Odlikovanje za izuzetne doprinose RH, Spomenicu domovinske zahvalnosti te medalje “Bljesak” i “Oluja”.
– U policijskom poslu prošao sam sve stepenice, od pripravnika do načelnika policijskih uprava. Osam godina bio sam načelnik aerodromske policije, dvije godine načelnik Policijske uprave zadarske, i evo, točno prije 20 godina bio sam načelnik ove Policijske uprave – rekao je Car prilikom predstavljanja.
Neposredno prije preuzimanja dužnosti načelnika zagorske policije, nepunih je godinu dana radio kao policijski službenik za stručno usavršavanje u PU krapinsko – zagorskoj.

Moderna uprava

– Ovim putem zahvaljujem ministru i ravnatelju na imenovanju i ukazanom povjerenju, jako sam motiviran i silno ću se truditi da opravdam ukazano mi povjerenju i doista jedva čekam da počnemo raditi. Želim da ova Policijska uprava bude moderna i učinkovita, Policijska uprava koja će biti spremna udovoljiti svim sigurnosnim izazovima. Želio bih zahvaliti bivšem načelniku Policijske uprave krapinsko – zagorske Jakobu Bukviću na petogodišnjem radu, kako u svoje ime, tako i u ime svih djelatnika kojima je rukovodio. Želim mu puno sreće u njegovom budućem radu. Mi smo 30-godišnji kolege i još višegodišnji prijatelji – istaknuo je Car, koji je sa sobom na predstavljanje donio fotografiju koja je snimljena na prigodnom druženju s novinarima prije 17 godina, kada je Car napuštao mjesto načelnika PU krapinsko – zagorske, a na čijoj poleđini piše: “Nije zbogom, nego doviđenja”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba