ZAVRŠIO PROJEKT “HUMANITARNI PAKET ZA SREDIŠNJU HRVATSKU”

GDCK Krapina u 2017. godini podijelio 1095 paketa hrane i 365 paketa higijenskih potrepština

Objavljeno: 24.08.2017. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u 2017. godini podijelilo je 1095 paketa hrane i 365 paketa higijenskih potrepština za korisnike minimalne zajamčene naknade, u sklopu Projekta “Humanitarni paket za središnju Hrvatsku”. Ukupna vrijednost 1460 podijeljenih paketa hrane i higijenskih potrepština iznosi 120.756,65 kuna.

Tri podjele

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina je kao jedan od 26 partnera Hrvatskog Crvenog križa iz sjeverozapadne Hrvatske, u suradnji s partnerom na projektu – Centrom za socijalnu skrb Krapina i u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije radi identifikacije korisnika Projekta, u ovoj godini provodio Projekt “Humanitarni paket za središnju Hrvatsku” – FEAD. Projekt je financirao Europski socijalni fond preko Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, a cilj mu je bio ublažiti najgore oblike siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama. GDCK Krapina je projektom obuhvatio 365 osoba s područja grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Organizirane su tri podjele, a u sklopu provedbe projekta, održani su i radni sastanci i radionice u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Održana je i radionica “Upravljanje kućnim budžetom”, na kojoj su sudjelovali djelatnici i volonteri HCK-a iz sjeverozapadne Hrvatske, među njima i dvojica djelatnika GDCK-a Krapina. Sudionici radionice su kroz četiri dana, odnosno, 32 sata edukacije, stekli osnovna znanja iz upravljanja kućnim budžetom. Interaktivna radionica, kroz rad u grupama, prisutne je motivirala na izradu dnevnika trošenja, izradu plana za ubrzano vraćanje dugova te izradu financijskog plana – kućnog budžeta fiktivne obitelji i izradu kratkog plana za rad s korisnicima, te su polaznici radionice stekli znanje koje će im pomoći u radu s korisnicima Crvenog križa.

Socijalna samoposluga

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira nastavak projekta HCK-FEAD i u 2018. godini, uz provođenje Socijalne samoposluge GDCK-a Krapina kroz koju pedesetak najugroženijih osoba svaki mjesec dobiva paket hrane i higijenskih potrepština. Kroz Socijalnu samoposlugu, u prvoj polovici ove godine podijeljeno je ukupno 6964 komada hrane i higijenskih potrepština i 3.633,20 kilograma rabljene odjeće i obuće. Izrazito dobra suradnja s Jedinicama lokalne samouprave i Centrom za socijalnu skrb Krapina nastavit će se i u budućnosti, realizacijom partnerstva na različitim, nadolazećim projektima koji će biti namijenjeni osiguranju kvalitetnijih životnih uvjeta za socijalno ugrožene osobe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba