Nova bespovratna sredstva za pomoć zagorskim poljoprivrednicima

Četiri OPG-a podijelila 133.000 kuna potpora za povećanje stočarske proizvodnje, kupnju junica i nastup na sajmovima

Objavljeno: 05.07.2017. Alen Brodar

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je potpisao ugovore s novim korisnicima županijske potpore za povećanje stočarske proizvodnje te za razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda.

Dobra mjera

Potpora za povećanje stočarske proizvodnje od 38.622 kune odobrena je OPG-u Milice Šivak, OPG-u Dragutina Krajnika odobreno je 37.500 kuna, dok je najvišu potporu dobio OPG Ivana Pogačića, 46.875 kuna za kupnju ukupno 16 junica. OPG-u Danijela Sinkovića dodijelit će se potpora za razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda odnosno za nastup na sajmovima, u iznosu od 10.000 kuna.
– Mjera je stvarno dobra za one koji žele raditi i nešto promijeniti na našem selu. Pomoću nje sam uredio nekadašnje gospodarstvo djeda i pradjeda, a kravice koje smo kupili odlične su za čišćenje cijelog, ograđenog terena – rekao je Ivan Pogačić, dok je Dragutin Krajnik naglasio kako će kupnjom ovih junica njegovo gospodarstvo doživjeti novi pomak prema naprijed.
Proizvođač bučinog ulja Danijel Sinković je nakon potpisivanja ugovora rekao kako su njihovi proizvodi vrhunske kvalitete i da je izuzetno zadovoljan ovom mjerom promocije koja će mu pomoći da ih predstavi i plasira diljem Hrvatske.

Ima još natječaja

– Izuzetno nam je bitno održati stočarsku proizvodnju na području Krapinsko – zagorske županije, kao i pomoći našim poljoprivrednicima u promociji njihovih proizvoda. Uz mogućnost povlačenja europskih sredstava – za one koji imaju tu mogućnost, neophodno je da i mi svojim vlastitim mjerama pomažemo naše proizvođače – rekao je župan Kolar čestitajući dobitnicima potpora i podsjetio kako je Županja u 2017. godini preko mjera razvoja poljoprivredne proizvodnje dodijelila više od dva milijuna kuna bespovratnih sredstava.
– Još uvijek je otvoren natječaj za razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda te natječaj za povećanje stočarske proizvodnje, pa pozivam sve zainteresirane da se jave na ove natječaje te da što brže dodijelimo i preostala rezervirana sredstva – poručio je župan.
Potpisivanju ugovora nazočio je i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek -Jambrek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba