KUD “LOVRO JEŽEK” MARIJA BISTRICA POZIVA:

Ovog vikenda sudjelujte na radionicama “Tradicijska glazbala Hrvatskog zagorja” te “Pjesme i plesovi Međimurja”

Objavljeno: 29.06.2017. zagorjeinternational

KUD “Lovro Ježek” Marija Bistrica organizira radionice “Tradicijska glazbala Hrvatskog zagorja” te “Pjesme i plesovi Međimurja”, koje će se održati u subotu i nedjelju u Domu kulture u Mariji Bistrici. Voditelj radionice “Tradicijska glazbala Hrvatskog zagorja” je glazbeni solist “Lada” Stjepan Večković, a radionica je na rasporedu u subotu od 10 do 14 i od 16 do 20 sati, te u nedjelju od 10 do 14 sati.

Glazbala drugih krajeva

Hrvatsko zagorje bogato je tradicijskim glazbalima. Dio njih je jedinstven, specifičan i ne može se naći ni u jednom drugom dijelu Hrvatske, pa čak ni u svijetu, stoga je cilj radionice vratiti ta glazbala u život i na folklornu scenu. Polaznici radionice učit će svirati jedinku, dvojnice, sluškinju, strančicu, trojku, trstenice, diplice i četveroglasne dude. Osim ovih glazbala, prema potrebama polaznika, mogu se učiti i glazbala drugih krajeva Hrvatske, kao što su gajde, mihovi i diple, ljerica, tambura samica, sopile, šurle itd.

Prijave još danas

Voditelji radionice “Pjesme i plesovi Međimurja” bit će plesni voditelji i solisti “Lada” Alen Šušković i Vlatka Hlišč, a radionica je na rasporedu u nedjelju od 9 do 14 sati. Bit će prikazani priprema i uvježbavanje izlaska na scenu, plesnih elemenata Međimurja (Alpska zona), pravilno oblačenje međimurske nošnje, frizura i šminka. Za sudjelovanje na radionicama nije potrebna kotizacija. Sredstva je osigurala Krapinsko – zagorska županija, temeljem dodjele projekta “Ljetna škola folklora II”.
Možete se prijaviti još danas, na mail: [email protected].

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba