“MOJ PRIJATELJ I JA” U LOBORSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI FRANJE HORVATA KIŠA

Sportske igre za mališane s teškoćama u razvoju iz Varaždina, Mihovljana, Marije Bistrice i Lobora

Objavljeno: 31.05.2017. zagorjeinternational

Osnovna škola Franje Horvata Kiša u Loboru organizirala je sportske igre “Moj prijatelj i ja”. Sudjelovalo je 50-ak učenika iz škola koje imaju posebne razredne odjele za djecu s teškoćama u razvoju iz Varaždina, Mihovljana, Marije Bistrice i Lobora. Uz djecu iz posebnih razrednih odjela, sudjelovali su i njihovi prijatelji iz redovnih odjeljenja. Sve aktivnosti izvodile su se u paru, potičući na taj način razvijanje povezanosti, međusobno bolje upoznavanje, suradnju i prijateljstvo. Zamjenica župana Jasna Petek otvorila je ove sportske igre, zahvalila organizatorima te svim sudionicima zaželjela puno zabave.
– Mi u Krapinsko – zagorskoj županiji živimo različitost i živimo toleranciju. Teškoća u razvoju ili invaliditet samo je jedna od karakteristika svake osobe, nešto po čemu se razlikujemo od drugih. Činimo sve da se svatko tko ima teškoća u razvoju ili invaliditet uključi u život lokalne zajednice, društvenu zajednicu i odgojno – obrazovni sustav u skladu sa svojim mogućnostima, onako kako zaista zaslužuje – znači što više i što češće u redovni sustav odgoja i obrazovanja – rekla je Petek te poželjela što više ovakvih druženja.
Medalje svim sudionicima natjecanja podijelili su Ivana Habazin, jedina hrvatska profesionalna boksačica i Tomi Brajša, plivač paraolimpijac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter