ODRŽAN 21. KRAPINAfest

Najljepše duhovne skladbe izvelo 20 izvođača iz raznih krajeva Hrvatske, te Austrije i Švicarske

Objavljeno: 31.05.2017. zagorjeinternational

U Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini održan je 21. festival duhovne glazbe KRAPINAfest. Festivalu je prethodila sveta misa te kratki koncert Bernarde Bruno i Mješovitog pjevačkog društva “Mirta”, u krapinskoj crkvi sv. Katarine.

Nije bilo natječaja

Za ovogodišnji festival nije bio raspisan natječaj za nove skladbe, nego su u goste pozvani umjetnici koji su svojim pjesmama i nastupima obilježili protekle godine KRAPINAfesta, a nisu nastupili prošle godine, na jubilarnom 20. festivalu. Uz njih, dio izvođača činili su i zborovi i vokalne grupe s područja grada Krapine i okolice, prvenstveno oni koji djeluju u liturgiji ili se s njima surađuje na božićnom koncertu “Radujte se narodi”. Ukupno je nastupilo 20 izvođača iz Zagreba, Rijeke, Splita, Knina, Varaždina, Austrije, Švicarske, ali i domaći zagorski izvođači: “Ilirci”, “Queentete”, Dječji zbor “Ilirčeki”, Dječji zbor “Isusovi anđeli”, te zbor Župe Petrovsko i sv. Nikole biskupa Krapina.

Uručena priznanja

Ivan Benc, voditelj Organizacijskog odbora, i gvardijan Franjevačkog samostana u Krapini p. Ferdo Posavec, uručili su priznanja organizatora povodom 20. godišnjice festivala. Gvardijan Ferdo Posavec zahvalio je primateljima priznanja na pomoći i potpori koju su pružali KRAPINAfestu tijekom svih ovih godina.
Priznanja su primili gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, krapinski župnik Tomica Šestak, direktor Radija Kaj Drago Gradečak i provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda p. Ilija Vrdoljak. Festivalu su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Drago Kozina te predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.
Na samom kraju koncerta svi zajedno su, već tradicionalno, otpjevali pjesmu “Ostani s nama”.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba