Potpisano Pismo namjere o suradnji Marije Bistrice i Svetog Ivana Zeline

Gradit će se cesta i pješačko – biciklistička staza preko Zelinske gore

Objavljeno: 19.05.2017. mladenmandic

Gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec i načelnik općine Marija Bistrica, Josip Milički, potpisali su Pismo namjere o suradnji i međusobnoj podršci s namjerom projektiranja i izgradnje cestovne prometnice te pješačko – biciklističke staze koja će povezivati grad Sveti Ivan Zelinu i Mariju Bistricu trasom preko Zelinske gore – Kladeščice.

Razvoj turizma

Obje strane suglasne su da je ova prometna poveznica značajna za razvoj turizma, pogotovo imajući u vidu postojeće turističke potencijale kao što su vinske ceste, brojne crkve i kapele. Svetište Marija Bistrica, izletište Kladešćica, Marijanski put te važan povijesni lokalitet “Srednjovjekovna utvrda Zelingrad” će kroz projekt obnove postati zanimljiva turistička destinacija. Obje strane suglasne su da u pripremi i provedbi projekta posebnu pažnju treba posvetiti zaštiti okoliša s obzirom na to da se radi o prirodno čistom i ekološko zaštićenom području.

Samo za putnička vozila

Stoga će se prometnica koristiti isključivo za promet putničkih vozila, kako bi se spriječio promet teških kamiona. Započeta suradnja Svetog Ivana Zeline i općine Marija Bistrica odvijat će se po načelu međusobne koristi, te će obje strane poduzeti sve potrebne aktivnosti s ciljem dalje realizacije projekta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba