Predstavnici Savjeta mladih KZŽ sudjelovali na plenarnoj sjednici Youth Regional Networka u Vojvodini

Vedran Kašić i Vedrana Tkalec se istaknuli radom u dva odbora – “Zdravlje i socijalna politika” te “Odbor za kulturu i obrazovanje”

Objavljeno: 16.05.2017. zagorjeinternational

Vedran Kašić i Vedrana Tkalec, predstavnici Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije, sudjelovali su na plenarnoj sjednici Youth Regional Networka, regionalne mreže mladih koja okuplja predstavnike mladih iz europskih regija te potiče na razmjenu ideja i iskustava, ali i usmjerava na osmišljavanje zajedničkih projekata i međuregionalno povezivanje mladih.

30-ak predstavnika

Sjednica YRN-a okupila je u kongresnom centru Andrevlje u Vojvodini 30-ak predstavnika mladih iz 19 europskih zemalja. Osim razmjena najboljih iskustava i primjera iz prakse, članovi Savjeta mladih KZŽ prezentirali su pokazatelje brige Krapinsko – zagorske županije za zaštitu okoliša, te smjer prema ekološki osviještenoj budućnosti. Jedan od dobrih primjera iz prakse u našoj regiji o kojem se raspravljalo, je i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, REGEA, čiji je suosnivač Krapinsko – zagorska županija.

Novo vodstvo

Osim izbora novog vodstva organizacije te izglasavanja novog statuta, predstavnici Savjeta mladih KZŽ Rasprava o utjecaju novih izazova u Europi i prilagodbi mladih privukla je mnoge ugledne uzvanike te se povela na pet tematskih točaka koje određuju budućnost europske mladeži. S ciljem doprinosa u realizaciji sporazuma, i Županijski savjet mladih donijet će po navedenom pitanju na svojoj sljedećoj sjednici preporuke nadležnim institucijama Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba