U Krapini je održana sjednica Predsjedništva SDP-a

Bernardić: Nikakve mogućnosti za veliku koaliciju s HDZ-om nema

Objavljeno: 15.05.2017. mladenmandic

U Krapini je, u stranačkim prostorijama, održana sjednica Predsjedništva SDP-a Hrvatske, gdje je dogovorena strateška suradnja s HSS-om i predizborna koalicija za eventualne nove parlamentarne izbore. Nakon sjednice, predsjednik SDP-a Davor Bernardić istaknuo je kako žele građanima vratiti povjerenje i prekinuti ovu agoniju od godinu i pol dana stagnacije i nazadovanja.

Izbori što prije

– Pozvao sam Vladu da da ostavku i raspiše prijevremene izbore. Ispalo je kako je premijer Andrej Plenković lagao da ima 76 ruku, on ih nema i u ovom trenutku mu više nitko ne vjeruje. Pozivali smo ih i prije šest mjeseci na razgovore, da vidimo što zajednički možemo napraviti za našu zemlju, no sada bi bilo kakav razgovor bio neiskren. Izbore bi trebalo održati što prije, kako bi Hrvatskoj osigurali stabilnost i povjerenje – rekao je Bernardić, dodavši da nikakve mogućnosti velike koalicije s HDZ-om u ovom trenutku nema.
– S onima koji napadaju novinare, napadaju nacionalne manjine i štite sukob interesa, nisu nikakva opcija za SDP i s njima sigurno nećemo surađivati – rekao je Bernardić.

Računam na sve

Na upit kako neki misle da on baš i nije najbolja opcija za premijera, dođe li do novih parlamentarnih izbora, Bernardić je rekao kako on to od nikoga do sada nije javno čuo.
– Onaj tko je dobio povjerenje članica i članova SDP-a, kao predsjednik stranke i kandidat za premijera, računam i na Zvonka Mršića i sve ostale ljude koji mogu pomoći da Hrvatska konačno krene prema naprijed – zaključio je Bernardić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba