ZAVRŠIO JE JUBILARNI 10. GFUK

Tijekom 17 dana, u predstavama je uživalo više od osam tisuća posjetitelja diljem Zagorja

Objavljeno: 08.05.2017. Jelena Jazbec

Tijekom punih 17 dana, zaljubljenici u kazalište uživali su u odličnim predstavama i bogatom popratnom sadržaju, u sklopu jubilarnog 10. Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju, koji je završio u nedjelju, predstavom “Dimnjačar” Kerekesh Teatra u Mihovljanu, te u Donjoj Stubici, predstavom Ladislava Prežigala “Nikad nije prekasno”, ujedno prvom predstavom proizašlom iz produkcije kulturne udruge “GFUK”.

Promocije i izložba

Posjetitelji su tako u krapinskoj Festivalskoj dvorani imali prilike uživati u poznatim naslovima, poput “Kolovoza u okrugu Osage”, “5žena.com”, “Traži se novi suprug”, kao i u predstavi “Shirley Valentine”, koja je u Krapini igrala nekoliko puta. Zakinuti nisu ostali ni drugi dijelovi Krapinsko – zagorske županije, pa je tako čak pet predstava gostovalo i u drugim gradovima i općinama. “Očeš, nećeš, doktor” Kerekesh Teatra i HNK u Varaždinu, izveden je u Desiniću, Bedekovčini i Klanjcu. Kulturna udruga “Glumci u Zagvozdu” i HNK Zadar svoju su predstavu “Istina” izveli u Zlatar Bistrici i Mariji Bistrici. Kerekesh Teatar je s “Dimnjačarom” gostovao u Maču i Mihovljanu, a Ksenija Pajić sa “Shirley Valentine” u Pregradi i Loboru. Predstava “Nikad nije prekasno” gostovala je u Humu na Sutli, Tuhlju, Konjščini, Zaboku i Donjoj Stubici. Osim toga, predstave su igrale i u Zagrebačkoj i Varaždinskoj županiji.
Popratni program donio je promocije knjiga i koncerte, između ostaloga i onaj slavljenički, povodom obilježavanja deset godina GFUK-a. Otvorena je i izložba “10 godina GFUK-a”, na kojoj su izloženi portreti osoba kojima je tijekom godina bio posvećen Festival, sve radovi Stjepana Đukića Pište, između ostaloga, i onaj posljednji, portret Marije Jurić Zagorke, kojoj je bio posvećen ovaj jubilarni GFUK.

“Enormna brojka”

– Bilo je intenzivno. Ovogodišnji je Festival, osim dramskim, obilovao i bogatim glazbenim, likovnim i književnim sadržajem. Dvorane su bile dobre popunjene, 10 predstava igralo je u Maloj i Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, i čak 20 u sklopu Glumačkog festivala po Zagorju, ali i po Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji. Glumački festival je posjetilo osam tisuća posjetitelja, oko 3300 u Krapini i 4700 diljem Zagorja. To je jedna enormna brojka posjetitelja u 17 dana, koja govori da je to jedna kulturološka potreba i ne bismo uostalom ni došli do 10. izdanja da ne vidimo kako ljudi svake godine lijepo reagiraju i na predstave, ali i na ove druge programe koje mi kao udruga, u suradnji s krapinskim Pučkim otvorenim učilištem i Turističkom zajednicom grada Krapine, ali i drugim zagorskim općinama i gradovima, svake godine organiziramo – zaključio je Adam Končić, glavni organizator GFUK-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba