Održana osma “Obrtnička noć”

Uz pjesmu, ples i tombolu, obrtničko druženje potrajalo do jutarnjih sati

Objavljeno: 01.03.2017. mladenmandic

U Vatrogasnom domu u Desiniću, održana je osma “Obrtnička noć” Udruženja obrtnika Pregrade, Huma na Sutli i Desinića, kojoj je prisustvovalo 130 obrtnika, članova njihovih obitelji i gostiju. Na početku svečanosti, prisutne je pozdravio predsjednik Udruženja obrtnika Vlado Večerić, a potom su obrtnicima pozdravne riječi uputili i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, načelnik Desinića Zvonko Škreblin i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić. Osim njih, na “Obrtničkoj noći” bili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša te predstavnici komorskog sustava.

Priznanja jubilarcima

Na svečanosti su uručena i prigodna priznanja obrtnicima koji su obilježili 20, 25, 30 i 35 godina rada u obrtu, kao i obrtima u nasljeđu, za 45 i 50 godina. Za 20 godina rada u obrtu priznanja su primili Željko Kramarić, Gordan Javorić, Darko Halužan i Slavko Kunštek. Za 25 godina obrta Diana Tepeš, Davorka Hohnjec, Slavko Golubić, Velimir Petrak, Tatjana Špiljak Jarnjak, Darko Boršić, Božidar Špoljar, Dubravko Gorup i Josip Mikša. Za 30 godina Miroslav Vrhovski, Muhamed Alibegović, Stanislav Večerić, Darko Žolek, Oliver Antonić, Davorin Vukmanić, Ivo Barić i Željko Turčić, a za 35 godina Nada Fišter i Stjepan Hršak. Za obrte u nasljeđu, za 45 godina priznanja su dobili Josip i Anita Grofelnik, a za 50 godina Frido Kolarec.

Bili i “penzići”

Po prvi puta ove godine, “Obrtničkoj noći” prisustvovali su i umirovljeni obrtnici, pa su se tako pozivu rado odazvali Dominik Martinko, Ivan Krog, Đurđa Potočki, Vinko Vrhovski, Dragutin Benc, Marijan Škrabl i Branko Petecin. Za glazbeni dio programa pobrinuo se F bend iz Desinića, a poslije službenog dijela svečanosti, u opuštenijoj atmosferi, uz pjesmu, ples i tombolu, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je do ranih jutarnjih sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba