Obljetnica u Desiniću

Dječji vrtić “Tratinčica” proslavio 30. rođendan

Objavljeno: 23.10.2016. mladenmandic

Dječji vrtić Tratinčica iz Desinića jučer je prigodnom svečanošću obilježio 30. godišnjicu svog postojanja. Vrtić je osnovan 1986. godine pri desinićkoj Osnovnoj školi Đure Prejca i 16 godina bili su smješteni u školskoj zgradi. Nakon toga, 2000. godine, preselili su se u novu zgradu pored škole.

Gotovo 70 djece

Zbog rekonstrukcije zgrade, mališani desinićkog vrtića bili su od 2008. do 2010. godine smješteni u prostorijama Vatrogasnog doma.
Danas vrtić polazi 43-oje djece te još 25 mališana u predškoli. Na obilježavanju obljetnice odazvali su se djeca i roditelji, tadašnja djeca, danas majke i očevi, kao i bake i djedovi današnjih mališana koji su za obljetnicu sve počastili i kolačima. Rođendan je desinićkim mališanima i njihovim roditeljima čestitao i općinski načelnik Zvonko Škreblin.

Austrijska udruga

Desinićanima je u posjet također došlo i troje članova iz austrijske Udruge prijatelja bez granica “Triangel”, koji su u zadnjih desetak godina umnogome pomogli desinićkom vrtiću “Tratinčica” donacijom vrtićke opreme i mnogobrojnih igračaka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba