“Zdravo i fino”

Mališani naučili pripremati “Hranu za najbolje zdravlje”

Objavljeno: 18.10.2016. Jelena Jazbec

Društvo Naša djeca Zabok u subotu je u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok započelo s provođenjem novog ciklusa radionica zdravog kuhanja za djecu, u okviru projekta “Zdravo i fino”. Radionica zdravog kuhanja okupila je volontere DND-a Zabok te profesorice Srednje škole Zabok, a tema radionice bila je “Hrana za najbolje zdravlje”

Čips od cikle

Prije početka kuhanja, održano je kraće predavanje na tu temu, voditeljice radionice Snježane Krpes. Mališani su se potom uhvatili kuhače, pa su tako za doručak pripremali napitak od borovnice, banane i celera te slatki kruh od kokosa s namazom od banane i kikirikija. U nastavku, imali su prilike pripremati topla i hladna predjela, užine, namaze, salate te zdrave deserte. Nezaobilazna juha, kao toplo predjelo, bila je od kelja i batata te se djeci jako svidjela. Djeca su bila oduševljena i zdravim čipsom od cikle te šarenom i ukusnom savijačom sa seitanom i povrćem. Pripremljen je namaz od bundevinih sjemenki s krekerima sa sezamom i salata s crvenim radičem, dajkonom (bijelom rotkvom), ciklom, ovaj put, obogaćena voćnom kombinacijom svježeg dalmatinskog šipka i mandarinama.

Lagani deserti

Uz slane kombinacije, za desert su napravljeni osvježavajući, lagani i lako probavljivi deserti – puding od avokada i limete te kratko kuhane kruške prelivene umakom s kurkumom i poslužene uz listić mente.
Projekt “Zdravo i fino” nastavlja se vršnjačkom edukacijom u Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog tijekom studenoga, a sljedeća radionica zdravog kuhanja planira se u prosincu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba