Europski parlament poduzetnika

Stražaplastika među šest hrvatskih poduzeća koja su se predstavila u Bruxellesu

Objavljeno: 18.10.2016. Jelena Jazbec

Stražaplastika, zajedno s još pet hrvatskih poduzeća – Agrokor, Đuro Đaković, Opereta, Kognosko i Mstart, sudjelovala je na susretu dužnosnika Europske unije i europskih poduzetnika, koji je u Bruxellesu organizirala Hrvatska gospodarska komora sa svojom krovnom organizacijom Eurochambres.

Olakšavanje poslovanja

U radu Europskog parlamenta poduzetnika, u sklopu kojeg je raspravljalo više od 800 poduzetnika iz 45 zemalja, sudjelovao je Josip Grilec, direktor Stražaplastike iz Huma na Sutli, ujedno predsjednik Županijske komore Krapina.
Teme rasprave bile su trgovina, jedinstveno tržište, održivost i vještine. Razgovarajući o poboljšanju poslovne klime u Europi, poduzetnici su zatražili od europskih institucija olakšavanje poslovanja i ukidanje svih barijera, posebice za male i srednje tvrtke, koje čine najveći dio europskog gospodarstva.

Susret s predsjednicom

Zaključeno je kako jedna od najvažnijih politika Europske komisije treba biti jačanje digitalnog tržišta. HGK je hrvatskim gospodarstvenicima u Europskom parlamentu organizirao i susret s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, s kojom su gospodarstvenici razgovarali o važnosti jačanja hrvatskog gospodarstva, koje je sada sastavni dio europskih napora za jačanjem konkurentnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba