DOBIVANJE PRESTIŽNOG STATUSA

Krapinsko – zagorska županija postaje prva u Hrvatskoj sa statusom prijatelja djece?

Objavljeno: 06.10.2016. Alen Brodar

Hoće li Krapinsko – zagorska županija postati prva u Hrvatskoj koja će dobiti status prijatelja djece? Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar misli da hoće. Naime, prijedlog Sporazuma o podršci i partnerstvu na provedbi projekta “Krapinsko – zagorska županija – prijatelj djece”, našao se i na dnevnom redu prošlotjedne sjednice Županijske skupštine KZŽ, i to kao dodatna točka te je kao takav prihvaćen.
– Prema dosadašnjim rezultatima koji jesu, što se tiče gradova i općina koje već jesu prijatelji djece, u samom smo vrhu Primorsko – goranska županija i mi. Oni su u maloj prednosti što se tiče gradova i općina, ali što se tiče ukupnih aktivnosti koje su vezane za obrazovni sustav i rad sa djecom, tu smo mi bolji. Stoga sam uvjeren da ćemo biti prva županija prijatelj djece. Mislim da je to prestižan status, ne samo zbog same nagrade, već i zbog našeg odnosa prema djeci i njihovom obrazovanju – zaključio je župan Kolar.
Iako se još točno ne zna kada će se donijeti odluka o dobivanju statusa prijatelja djece, vjeruje se da bi to najkasnije trebalo biti do travnja sljedeće godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba