Načelnik Mihovljana Z. Bartolić:

Ponovno ću se kandidirati za načelnika jer četiri godine nismo mogli ništa raditi – moramo to nadoknaditi

Objavljeno: 22.09.2016. Jelena Jazbec

Uoči proslave Dana općine i župe, koji se obilježava 29. rujna, na blagdan sv. Mihaela, Gabrijela i Rafaela, razgovarali smo s načelnikom Mihovljana Zlatkom Bartolićem, koji nam je predstavio aktualne radove na području općine.
– U tijeku su radovi na mjesnom groblju, točnije, uređuje se prilazni put do groblja, u dužini od 450 do 500 metara. Proširit će se asfalt na 2,5 do tri metra. Ove godine još namjeravamo asfaltirati parkiralište. Radi se o radovima u vrijednosti oko 420 tisuća kuna, znači, pristupna cesta i asfaltiranje parkirališta, a sufinancira ih Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, s 260 tisuća kuna. Ostatak je dala Općina. Već smo uredili ogradu na groblju, proširili jedan dio groblja i uredili prostor za kontejnere. Nova ograda investicija je od 570 tisuća kuna, a 110 tisuća kuna dobili smo od Ministarstva graditeljstva. Također su asfaltirane staze, postavit će se kovana ograda, a oko kapelice ploče. U tijeku je i postavljanje četiriju slavina, te nove rasvjete, a radovi na groblju trebali bi završiti do Svih Svetih – najavio je Bartolić, kojemu je ovo treći načelnički mandat. Otkriva kako nije u potpunosti zadovoljan onime što se na području općine radilo u protekle tri godine.

“Uvijek može bolje”

– Osmislili smo i izradili dosta projekata za kandidiranje na EU fondove, i upravo smo se na to najviše usredotočili. Radimo u skladu s proračunom, on je nešto veći od tri milijuna kuna, stoga vam je jasno da ne možemo ulaziti u neke velike projekte. Da je moglo biti bolje, vjerujem da jest. Uvijek može bolje. Počeli smo raditi tek u proteklih šest mjeseci. Izradili smo Strategiju razvoja općine, a pred završetkom nam je i monografija, koja će biti gotova za otprilike mjesec dana. Naime, u četiri godine nismo dobili ni jednu lipu od Kukuriku Vlade, a dolaskom nove Vlade, dobili smo priliku biti ravnopravni na natječajima – otkriva, te najavljuje ponovnu kandidaturu za načelnika.
– Namjeravam se ponovno kandidirati. Četiri godine nismo mogli ništa raditi, sad moramo to popraviti, moramo to nadoknaditi – ističe.

Četverodnevna proslava

Obilježavanje Dana općine i župe započinje sljedećeg četvrtka, a proslava će trajati četiri dana.
– Pripremili smo kulturno – umjetnički program. Dan općine i Dan župe je u četvrtak, stoga ćemo taj dan imati svečanu sjednicu i svetu misu, a poslije i druženje pod šatorom s našim mještanima. U petak navečer gostuje Teatar Kerekesh s predstavom “Ljubaf”. U subotu je na rasporedu deseti Gajdaški festival. Pod šatorom će nastupiti grupa Foršus. Na školskom igralištu i kod lovačkog doma imamo druženje mjesnih odbora, pa će se tako igrati nogomet, šah, kartat će se i slično. U nedjelju gostuje Žensko kazalište iz Gornjeg Jesenja, s predstavom “Sličice života”, a program se zatim nastavlja uz nastup sastava Fiškali. Time završavamo naš četverodnevni proslavu – najavljuje Bartolić, te poziva sve dobre ljude da posjete Mihovljan i uživaju u programu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba