VIDEOSNIMKA INCIDENTA U VLAKU ZA HARMICU

Zbog devet kuna, kondukter pozvao policiju, vlak zaustavljen, a putnici čekali 40 minuta

Objavljeno: 15.09.2016. zagorjeinternational

Snimka incidenta koji se dogodio jučer u vlaku koji je vozio u smjeru Dugo Selo – Harmica, zahvaljujući društvenim mrežama, obišla je Hrvatsku, a detalje je na svom facebook profilu napisala jedna od putnica i autorica videa: “14.09.2016. vlak smjer Dugo Selo-Harmica koji sa Glavnog kolodvora kreće u 15.16h. Zaustavljanje na stanici Brdovec 40-ak minuta jer ‘čovjek nije platio kartu pa je pozvana policija’. A priča ide ovako: čovjek je imao zadnjih 100kn (što je i napomenuo kondukteru) i dao mu je da kupi kartu (koja košta 9kn). No kondukter nije imao novce za izvratiti te je čovjeku napisao potvrdu za podizanje ‘kusura’ na blagajni željezničke stanice. Čovjek je mirno uzeo svoje novce jer ako daje novce,valjda i očekuje novce nazad a ne nekakvu potvrdu jer s tom potvrdom npr ne može kupit kruh. Nudili smo mi ostali putnici da platimo čovjeku kartu ali nisu dali!? Čekala se policija dobih pola sata… Za čovjeka koji je mirno stajao kraj vrata i čekao!? Kojemu je bilo neugodno kad smo mu mi htjeli platiti kartu!? Ma sram vas bilo HŽ i vaše famozne konduktere! Za tih par kuna!?!?”
Video je u manje od 24 sata pregledan više od 140 tisuća puta, a brojni komentari potaknuli su autoricu da detaljnije pojasni čitav slučaj: “Baš tuga i jad našeg društva. Ma kondor je imao više opcija; uzet od nas novce koji smo mu nudili, proći vlakom da pita jel mu ima tko za razmjeniti novce (više puta sam tako vidjela konduktere) ma i pustiti ga tih par stanica jer zbilja nije bio bezobrazan i htio je platiti kartu. Di je nestala ljudskost u tom mladom kondukteru? Napenalio se na tog čovjeka koji je usput rečeno bio toliko pod stresom (jer je masa ljudi kasnila zbog njega) da mi je došlo da ga zagrlim”.
Na videosnimci je vidljivo kako su i ostali putnici stali u obranu čovjeka zbog kojeg je pozvana policija, ali i izrazili nezadovoljstvo što će kasniti zbog devet kuna. Snimku pogledajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba