Odlazak predsjednika SDP-a

Marko Vešligaj: Milanović je povukao logičan potez koji bi trebao povući svaki čelnik stranke kada ne ostvari očekivani rezultat

Objavljeno: 12.09.2016. Alen Brodar

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je danas da se više neće kandidirati na unutastranačkim izborima.

– Nakon nedjeljnih rezultata ne planiram se više kandidirati za predsjednika SDP-a – rekao je Milanović na konferenciji za medije u sjedištu stranke na Iblerovu trgu.

Raspisivanje izbora

– Očekujem da tijela stranke donesu odluku o raspisivanju izbora. Prema mome sudu, bolje je što prije kako bi se stranka mogla pripremiti za lokalne izbore 2017. godine rekao je Milanović te dodao da nisu krivi građani zbog nikad manjeg odaziva.
– Zahvaljujem svima koji su nam dali podršku, onima koji nisu ne zamjeram, očito je neki dublji poremećaj prisutan u hrvatskoj poltici i društvenom životu, ali to ne može služiti kao izgovor – rekao je Milanović, koji je ponovio da od velike koalicije neće biti ništa.
Kao jedan od mogućih njegovih nasljednika se uz Tonina Piculu i Ranka Ostojića, spominje i predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Sasvim očekivano

Pokušali smo doći do njegovog komentara, međutim nije nam se javljao na pozive, dok je pregradski gradonačelnik i potpredsjednik SDP-a KZŽ, Marko Vešligaj, koji je ušao u Sabor s liste Narodne koalicije u III. izbornoj jedinici, rekao da je potez Zorana Milanovića sasvim očekivan, s obzirom na to da su njihovi politički suparnici osvojili većinu.
– Po meni, Milanović je povukao potez koji je logičan i koji bi svaki čelnik stranke trebao povući u situaciji kada ne ostvari željeni i očekivani rezultat na izborima – rekao je Vešligaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba