Sastanak zagorskih branitelja

Osniva se Centar za branitelje, gdje će svi moći dobiti informacije o svojim pravima

Objavljeno: 23.07.2016. mladenmandic

U Zaboku je u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije, održan sastanak braniteljskih udruga koje djeluju u Krapinsko – zagorskoj županiji. Na sastanku su bili predsjednici i zamjenici Udruge veterana Specijalne policije Barun, Udruge veterana Prve gardijske brigade Tigrovi Krapinsko – zagorske županije, Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, Udruge branitelja Domovinskog rata Sv. Juraj iz Gornje Stubice i Udruge veterana Domovinskog rata Druge gardijske brigade Gromova iz Zagorja.

Umrežavanje i suradnja

Tema sastanka bila je osnivanje Centra za branitelje, planiranje i provođenje zajedničkih projekata, umrežavanje udruga i suradnja svih zagorskih braniteljskih udruga. Predsjednik zagorskog ogranka UHDDR-a Mario Draganić, upoznao je prisutne s projektom Centra za branitelje kojeg su pokrenuli, a u kojem će hrvatski branitelji moći dobiti informacije o stečenim pravima, pomoć pri pisanju zahtjeva i žalbi, educirati se, steći dodatne kompetencije kojima će ojačati svoj položaj u zajednici i na tržištu rada, dobiti materijalnu ili duhovnu pomoć, moći se družiti, baviti rekreativnim, sportskim, kulturnim ili kreativnim aktivnostima.

Kvalitetne informacije

Također, udruge proistekle iz Domovinskog rata, moći će putem ovog programa dobiti i kvalitetne informacije, logističku potporu, pomoć pri pisanju projekata za natječaje, pomoć pri izradi financijskih i ostalih izvješća, u realizaciji svojih projekata i zajedničkih projekata oko dodjele novca Ministarstva branitelja, novca iz EU fonda ESF, kao i dobivanje pomoći regionalne i lokalne samouprave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba