Potpisani ugovori

Zagorski poljoprivrednici dobili 400-tinjak tisuća kuna županijskih potpora

Objavljeno: 18.07.2016. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar danas je potpisao ugovore s korisnicima koji su na županijskom natječaju ostvarili pravo na korištenje poljoprivrednih potpora.

Dvije mjere

– Danas smo korisnicima poljoprivrednih mjera dodijelili ukupno 398 tisuća kuna. Potpore je dobilo devet korisnika. To su konkretna sredstva, i tako ćemo raditi i ubuduće. Što se tiče samih mjera, one su različite, pratimo što se događa na tržištu i prilagođavamo se tome. Uskoro ćemo imati nove parlamentarne izbore, nakon kojih imamo povijesnu šansu da kroz financijsku omotnicu koju imamo potpisanu, napravimo jedan ozbiljan iskorak u povlačenju EU sredstava – poručio je Kolar.
Korisnici su pravo na potpore ostvarili kroz dvije mjere – potporu za pokretanje poljoprivredne proizvodnje za mlade poljoprivrednike i potporu poljoprivrednicima za poboljšanje održivosti poljoprivredne proizvodnje.

Od 30 do 50 tisuća

Za prvu mjeru, novac su dobili OPG Perhot Igor, Sveti Križ Začretje (28.462 kuna), OPG Štos Tomislav, Kraljevec na Sutli (50 tisuća kuna), OPG Domitran Josip, Zlatar (50 tisuća kuna), OPG Drempetić Andrija, Donja Stubica (32.171 kuna) i ZEA poljoprivredna proizvodnja i usluge, Zlatar (50 tisuća kuna), a za drugu mjeru OPG Ljubić Vladimir, Desinić (50 tisuća kuna), OPG Tušak Nikola, Tuhelj (44.381 kuna), OPG Perhot Igor, Sveti Križ Začretje (43.875 kuna) i Stolarija Kiseljak proizvodnja, trgovina i usluge, Krapina (50 tisuća kuna).
Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek, koji je govorio o detaljima natječaja, te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Sanja Mihovilić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba