Talentirani 15-godišnjak

Župan ugostio kadetskog prvaka države u šahu Olivera Kukasa

Objavljeno: 14.07.2016. mladenmandic

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar danas je u svom uredu priredio prijem za kadetskog državnog prvaka u šahu Olivera Kukasa iz Donje Stubice.
Ovaj 15-godišnjak šahom se počeo baviti s 12 godina. Prvi naslov državnog prvaka osvojio je 2014. godine u Kaštel Štafiliću, u kadetskoj kategoriji do 13 godina, dok je drugi naslov osvojio ove godine u Trogiru, u kategoriji do 15 godina. Kao prvak države, Oliver ima pravo iduće godine sudjelovati na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj ili Svjetskom u Urugvaju.
– Riječ je o iznimnom talentu, koji ima podršku svojeg kluba, uz jednu dodatnu vrijednost, angažman velemajstora Ivana Žaje, a kada sve to zbrojimo, vrhunski rezultati ne mogu izostati. Uvjeren sam da će se uz takav pristup Oliverovi uspjesi nastaviti i u seniorskoj konkurenciji – rekao je župan Kolar. Uz Olivera, na prijemu su bili njegov otac Mladen Kukas, voditelj škole mladih u ŠK Oroslavje Mladen Babić, Oliverov trener velemajstor Ivan Žaja, gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa te zamjenica župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba