Hrvatski nogometni savez

“Kamp na Sveticama već se radi, Terme Tuhelj propustile su svoju šansu. Mogli su već napraviti nekoliko igrališta, a nisu iskopali ni pet centimetara”

Objavljeno: 01.07.2016. Alen Brodar

Više od sedam i pol godina prošlo je od polaganja kamena temeljca za nogometni kamp Hrvatskog nogometnog saveza u Tuheljskim Toplicama, koji je Savez trebao zajednički graditi s Termama Tuhelj. Od kampa zasad ništa, ali nije se ni u potpunosti odustalo od te ideje. Barem nam je tako rekao Vasja Čretnik, direktor iz Termi Olimia, koje su vlasnik Termi Tuhelj, nakon konferencije za medije, na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja i daljnji planovi obiju termi. Već se prije dvije godine tvrdilo da se od kampa u Tuheljskim Toplicama definitivno odustalo i da će se on graditi na Sveticama, iako je Općina Tuhelj svojevremeno čak donijela i promjenu i dopunu prostornog plana, kako bi se HNS-u omogućila gradnja pet igrališta i novog hotela na kompleksu od 8,2 hektara. Sada pak nam je Čretnik rekao da ništa nije definitivno i da još postoji mogućnost da će se kamp graditi.

Bez većih investicija

– U naredne dvije godine neće biti nekih većih investicija, budući da smo od 2003. godine, kada su Terme Olimia ušle u vlasništvo Termi Tuhelj napravili velike investicije i pomake – posljednja je bila u hotel Well, a prošle je godine napravljen i hostel. Što se kampa tiče, pričali smo ozbiljno s Hrvatskim nogometnim savezom, no više ovisi o njima nego o nama. Neke su se stvari u međuvremenu promijenile i nije došlo do realizacije sufinanciranja kampa od strane UEFA-e. Tako da je čitav projekt još uvijek na čekanju. Ništa još nije definitivno, ni da će se kamp raditi, niti se u potpunosti od toga odustalo. Mi smo svakako spremni to napraviti jer već ionako primamo nogometne grupe i klubove u Termama Tuhelj, pa i s HNS-om imamo suradnju, iako nije možda na tom nivou kao što je bila prije nekoliko godina – rekao nam je direktor Vasja Čretnik te potom objasnio i odlazak dugogodišnje direktorice Terma Tuhelj Ivane Kolar, koja je inače sudjelovala u pregovorima s HNS-om oko kampa i koja je još prije dvije godine objasnila da odlaskom Vlatka Markovića s čelne pozicije HNS-a i dolaskom Davora Šukera, Terme Tuhelj više nisu bile u prvom planu za gradnju nogometnog kampa.
– Ivani Kolar je prestao mandat u ovoj godini, a povodom centralizacije poslovanja sporazumno smo dogovorili da se suradnja prekine. Međutim, ona i dalje sudjeluje u bitnim projektima za Terme Tuhelj. U kontaktu smo na tjednoj bazi, priprema i prijavljuje projekte te radi zapravo kao savjetnica Uprave – zaključio je Čretnik.

Radovi na Sveticama

No sada se postavlja pitanje, kako to Terme Tuhelj u suradnji s HNS-om i dalje planiraju graditi nogometni kamp? Naime, u trenutku kada je nama Čretnik davao izjavu da se od kampa nije odustalo, bageri su baš započinjali s radovima na Sveticama. Projekt kamp je krenuo u realizaciju. Potvrdio nam je to i predsjednik zagorskog Nogometnog saveza te član Izvršnog odbora HNS-a Stjepan Merkaš – Krojf.
– Ma kakav nogometni kamp HNS-a u Termama Tuhelj? Pa na Sveticama su već srušili onaj balon, u pripremi je i rušenje restorana Domagoj. Jedino ako su sami odlučili krenuti u gradnju nogometnih igrališta. U Svetom Martinu na Muri su napravili već pet igrališta i tamo nam ide A reprezentacija, a u Termama Tuhelj nisu iskopali ni pet centimetara. Ovisilo je dosta i o njima, ne samo o HNS-u. Da su bili malo agilniji, kao što su primjerice u Poreču ili Rovinju, kamo na pripreme dolaze na stotine nogometnih klubova, a zato jer su omogućili infrastrukturu, mogli smo u Zagorju imati nogometni kamp. Trebali su i oni to komercijalno gledati, to je biznis, ne može sve biti na HNS-u – zaključio je Stjepan Merkaš.


KAKO SU POSLOVALI

U Termama Tuhelj u prvih pet mjeseci 2016. godine povećanje noćenja za 20,7 posto

Na konferenciji za novinare koja je održana u Wellness hotelu Sotelia u Termama Olimia, predstavljeni su brojni noviteti Termi Olimia i Termi Tuhelj te je predstavljena investicija u vrijednosti od 1,5 milijuna eura, koja obuhvaća renovaciju Wellness hotela Sotelia, kao i dvije punionice za električna vozila. Predstavljeni su i dobri rezultati poslovanja jednih i drugih termi.
– U Termama Olimia ostvarili smo 113.002 komercijalnih noćenja u prvih pet mjeseci 2016. godine što je za 5,6 posto više noćenja nego u istom periodu 2015. godine. U tom periodu ostvarili smo 6,9 milijuna eura prihoda, što je za 6,5 posto više od istog perioda 2015. godine, a ako gledamo isti period 2014. godine, to je rast od 9,6 posto. Rezultat poslovanja za prvih pet mjeseci 2016. godine iznosi 460 tisuća eura, dok je rezultat poslovanja 2015. godine, za isti period, iznosio 261 tisuću eura. U Termama Tuhelj ostvarili smo 39.352 komercijalnih noćenja u prvih pet mjeseci 2016. godine što je 20,7 posto više noćenja nego u istom periodu lani. Ostvarili smo 2,4 milijuna prihoda, što je 17,6 posto više nego u istom razdoblju 2015. godine i 13,3 posto više nego u istom periodu 2014. godine. Rezultat poslovanja za prvih pet mjeseci ove godine iznosi 141 tisuća eura, što je u odnosu na isto razdoblje u prethodne dvije godine puno bolje. Vrlo smo zadovoljni s rezultatima u prvih pet mjeseci poslovanja. Još više iz razloga što možemo razvijati nove projekte kojima podižemo razinu kvalitete naših usluga i zadovoljstvo naših gostiju. I u sljedećem razdoblju planiramo nove investicije koje će uvelike utjecati na naše poslovne rezultate – istaknuli su direktori Terma Olimia i Terma Tuhelj, Florjan Vasle i Vasja Čretnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba