Veliko Trgovišće

Najviše, 70 tisuća kuna, dobiva KUD “Sloga”, za očuvanje i promicanje kulturne baštine

Objavljeno: 05.05.2016. Jelena Jazbec

 

Načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički objavio je rezultate natječaja za financiranje projekata udruga na području općine.
70 tisuća kuna dobit će Kulturno – umjetničko društvo “Sloga”, za očuvanje i promicanje kulturne baštine. Slijedi Puhački orkestar “Mrzlo polje”, koji će dobiti 35 tisuća kuna za nabavu opreme. 15,5 tisuća kuna dobit će Mažoretkinje “Dubrovčan”, a po 10 tisuća kuna Općinska udruga umirovljenika “Veliko Trgovišće” i Društvo “Naša djeca”. 5 tisuća kuna dobit će Limena glazba “Zvona” i Društvo vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina “Barilček”, i 1,5 tisuća kuna Podružnica KZŽ Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH te Udruga antifašističkih boraca i antifašista općine Veliko Trgovišće.


Načelnik Greblički o radovima na području općine:

Asfaltiranje cesta, izgradnja rasvjete i vodovoda te mrtvačnice

– U prvoj fazi, asfaltirano je 3,5 – 4 tisuće četvornih metara nerazvrstanih cesta. Započela je i prva faza saniranja udarnih rupa nastalih tijekom zime, u sklopu koje će biti sanirano oko 300 četvornih metara. U pripremi je izgradnja rasvjete na području Mrzlo polje, Bezavina, dio Ravnica, Požarkovec i Klanječko Turnišće, čime bi javnom rasvjetom bilo pokriveno 90 posto područja općine Veliko Trgovišće. Spremna je projektna dokumentacija za uređenje ulice koja se nalazi između državne ceste D1 i županijske ceste, u gospodarskoj zoni. Dokumentacija je predana Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, a početak radova očekuje se za mjesec dana. U drugom dijelu godine trebali bi započeti i radovi na proširenju groblja u Velikom Trgovišću, a nastavit ćemo i s novom fazom izgradnje mrtvačnice kod crkve Sveta Tri Kralja u Velikoj Erpenji. U suradnji sa Zagorskim vodovodom i Krapinsko – zagorskom županijom, radi se na drugoj fazi vodoopsrbe u visinskoj zoni Veliko Trgovišće, Fištri, Ključki, Fafleti. Također, od EU fondova tražit ćemo novac za financiranje projekta vodoopskrbe u visinskoj zoni Velika Erpenja, čime bi vodoopskrbna mreža obuhvatila 95 posto područja općine – najavio je Greblički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba