Predavanje u Poznanovcu

Zainteresirani Zagorci mogu proizvoditi krastavce i feferone za Podravku

Objavljeno: 17.02.2016. Jelena Jazbec

Udruga uzgajivača i prerađivača povrća i uzgajivača cvijeća Krapinsko – zagorske županije u Vatrogasnom je domu u Poznanovcu organizirala predavanje o proizvodnji krastavaca i feferona, koje su održali stručni predavači iz Podravke.

Predavanju je nazočilo 40-ak članova Udruge, kooperant Josip Bajz iz OPG-a Grunt, kojem Zagorci isporučuju krastavce, kao i proizvođači koji su zainteresirani za proizvodnju krastavaca i feferona, koji će se također od ove godine u Zagorju proizvoditi za Podravku. Iako otkupna cijena još nije dogovorena, predsjednica povrćara Katarina Ptičar istaknula je kako će biti znatno viša od prošlogodišnje.

Prošle godine, ekstra prva klasa krastavaca prodavala se po četiri kune, a za Podravku iz Zagorja je bilo isporučeno 25 tona krastavaca. Svi zainteresirani za obje proizvodnje mogu se obratiti predsjednici na broj 097/631 98 63. Udruga će 4.ožujka održati i svoju redovnu godišnju skupštinu, na kojoj će se ponovno govoriti o ovoj temi, a zainteresirani će moći i odmah potpisati ugovore.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba