Noviteti u 2016.

Savjetodavna služba će se do 30 posto financirati iz fondova EU

Objavljeno: 13.01.2016. mladenmandic

Ravnatelj Poljoprivredno – savjetodavne službe Hrvoje Horvat na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu objavio je da će se ova ustanova od ove godine djelomično financirati i iz fondova EU. Očekivano sufinanciranje se predviđa u razini do 30 posto, što je, istakao je Horvat, svakako uspjeh i predstavlja znatnu uštedu za državni proračun.

Ravnatelj Horvat je predstavio i novitete u savjetovanju svojih korisnika. Služba će svoje usluge predstaviti korisnicima putem „Kataloga usluga”, koji sadržava 90 savjetničkih paketa ovisno o vrsti proizvodnje i specifičnim potrebama pojedinog proizvođača. Odabirom određenog paketa, korisnici će tako točno znati što mogu očekivati od savjetovanja i koju uslugu trebaju dobiti. To će dovesti do veće kvalitete rada koji će na ovaj način biti standardiziran za poljoprivrednika u svim krajevima i područjima države.

Novim programom u praćenju djelatnika Savjetodavne službe, pohranjivat će se i specificirati podaci o gospodarstvima te obavljenom savjetodavnom radu kroz tzv. “Karticu gospodarstva” što će stvoriti vrijednu arhivu sistematiziranih podataka poljoprivrednih proizvođača, ali dovesti i do stalnog razvoja i poboljšanja usluga u korist krajnjih korisnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba