“I VAŠE SRCE JE MIŠIĆ”

Udruga distrofičara Krapina obilježila Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti

Objavljeno: 21.05.2018. JJ

Udruga distrofičara Krapina, provođenjem kampanje “I vaše srce je mišić” i postavljanjem informativnog štanda na središnjem krapinskom trgu, obilježila je Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti.

Jednake mogućnosti

Cilj kampanje je podizanje svijesti javnost i lokalne zajednice o potrebama i mogućnostima osoba oboljelih od mišićne distrofije. Obilježavanjem Nacionalnog dana oboljelih od neuromuskularnih bolesti želi se i doprinijeti stvaranju okruženja jednakih mogućnosti, kao i informirati građane o aktivnostima koje udruga provodi. Neuromuskularne bolesti obuhvaćaju skupine bolesti koje uključuju promjene u području živčanih ili mišićnih stanica ili poremećaj prijenosa podražaja živaca na mišić.

Brojni tretmani

Unatoč tome što još uvijek nema lijeka niti uspješne terapije da zaustavi ili spriječi razvoj mišićne distrofije niti za većinu poznatih neuromuskularnih bolesti, postoje brojni tretmani koji ublažuju neke od simptoma ili usporavaju njegov neizbježan napredak.
Štand Udruge distrofičara Krapina obišli su župan Željko Kolar, njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek te krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba