POTPISAN DOGOVOR O PODRŠCI PROJEKTU REVITALIZACIJE SUTLANSKOG (VONARSKOG) JEZERA

“Čeka nas jako puno posla, no uvjereni smo da je projekt moguće realizirati”

Objavljeno: 21.05.2018. JJ

U Rogaškoj Slatini je potpisan Dogovor o podršci projektu Vonarsko (Sutlansko) jezero, u sklopu kojeg se, s ciljem jačanja obrane od poplava i turističkog iskorištavanja, namjerava revitalizirati umjetno jezero ispražnjeno 1998. godine. Dogovor o podršci projektu potpisali su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak, predsjednik Razvojnog sveta Savinjske regije i župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič te župan občine Podčetrtek Peter Misja, a potpisivanju je nazočio i generalni direktor slovenskog Direktorata za regionalni razvoj Marko Drofenik.

Europska sredstva

– Sve nas zajedno čeka jako puno posla, no svi mi koji tu sjedimo za stolom uvjereni smo da je ovaj projekt moguće realizirati – rekao je župan Kolar te naglasio kako se realizacija projekta veže i za međudržavne sporazume i pregovore oko nove financijske omotnice za povlačenje sredstava iz Europskih fondova.
– Objektivno je da ovaj projekt neće zaživjeti bez bespovratnih europskih sredstava, tako da je, uz sve navedeno u sporazumu, jedan od ključnih momenata našeg zajedničkog zadatka da se upijemo izboriti za financijsku omotnicu koja će pokriti ovakvu vrstu projekata – naglasio je Kolar.
Ugovorne su se strane obvezale da će u najvećoj mogućoj mjeri, u okviru svojih nadležnosti, provoditi sadržaje koji će pridonijeti što ranijoj realizaciji sadržaja projekta.

Područja suradnje

Suradnja će se ostvariti na sljedećim područjima: suradnja s državnim organima i institucijama, stjecanje i korištenje sredstava fondova i programa Europske unije, poticanje suradnje i zajedničkog razvoja turističkog gospodarstva, poljoprivreda i ruralni razvoj, zaštita okoliša, turizam i sport te promet i komunalno gospodarstvo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba